Silvana Imam gör Sveriges officiella låt till basket-EM – lyssna på “Känslan”


“…lagandan och drivet bär jag med mig i allt jag gör än idag.”

 

 

Nyligen kom nyheten att rapparen Silvana Imam skapar den officiella OS-låten ”Vinner med hjärtat”. Nu fortsätter Silvana på samma spår genom att göra Sveriges officiella låt till basket-EM som avgörs i Spanien 17–27 juni. Silvanas passion för basket har knappast gått att ta miste på under hennes karriär, något som nu utmynnar i EM-låten “Känslan” med release 14 juni. I den tillhörande musikvideon medverkar landslagsstjärnorna Frida Eldebrink och Kalis Loyd. I ett pressutskick kommenterar Silvana sin skapelse inför basket-EM:

 

– Känslan när du har målet i sikte, inte känner hur trött kroppen är och du vet bara en sak; vinst. Du kämpar ända in i slutet. Det är en stor ära för mig att göra den svenska basket EM-låten, den kom direkt från mitt flickrum i Jakan, från tidiga AND1-mixtapes till landslagsmatcher i Globen och från mitt hjärta.

 

Kalis Loyd berättar vidare om videoinspelningen:

– Sjukt fet upplevelse. Vi hade superkul under inspelningen och det är en ära att ha fått spela in en musikvideo med en av Sveriges största artister.

 

 

 

 

I samband med EM-låten släpps en begränsad klädeskollektion i samarbete med adidas. Överskottet från försäljningen ska i form av ett stipendium gå till utvalda som vill främja basket som inkluderande kraft. Stipendiet är döpt efter Silvana Imams maskot Helig.

 

– Helig är kraften bakom alla vinster och tårarna efter en förlust men som laddar om batterierna för att snabbt gå vidare till nästa. Helig är passion med ett driv och stor känsla för rättvisa och kärlek till sporten. Helig är the sixth player om court.

 

 

Steve Dippel, kommersiell chef för Svenska Basketbollförbundet, kommenterar även samarbetet:

 

– Basket, musik och mode hör ju ihop och därför är vi extremt glada för detta unika samarbete med Silvana och adidas. Det hjälper oss att sprida basketkärlek på flera olika sätt.

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL