När soundtracket till “EA SPORTS FC 24” lanseras under onsdagen, står det klart att 25-åriga Göteborgfostrade artisten Baby Mala bidrar med låten “1, 2 & MER”. Läs mer här!

I samband med relaasen passar Kingsize Magazine på att ställa ett antal frågor om fotboll och “EA SPORTS FC 24” till Baby Mala. Läs nedan!

Berätta om känslan av att ha med en låt i nya EA SPORTS FC?

– Mitt inre barn skriker!!! “Vi gjorde det, vi tog oss någonstans ändå” säger hon till mig just nu. Kanske låter det kaxigt men att få ett sånt här starkt kvitto på att man gör bra musik och fortsatt tro på sig själv för att någon dag få bekräftat att det man gör är bra, och att den dagen faktiskt kom, är helt surrealistiskt. 

– Hela mitt liv har jag behövt möta motgångar och att få en sådan här möjlighet och medvind känns så varmt och snällt mot hjärtat. Jag önskar att jag kunde sätta ord på vad jag känner men jag kan verkligen inte det. Det overkligt, typ som om att jag drömmer. En sak är säker och det är att jag & lilla Mala iallafall är överlyckliga. Vi lyckades till slut visa de störiga killarna i klass 3B att vi “highkey” är rätt coola tjejer ändå.

Vad är din relation till spelet och fotboll i vanliga fall?

– Min starkaste koppling till spelet är ett minne egentligen. Min lillebror Benjamins 10:e födelsedag, alla i klassen hade ett PS4 och EA SPORTS FIFA men på den tiden kämpade vi ekonomiskt i familjen. Det var liksom inte en prioritering att köpa spel och PS4, vilket varje kämpande förälder nog kan förstå. 

– Så jag tog ett extrajobb utöver mitt extrajobb när jag gick på gymnasiet, sparade och såg till att han skulle kunna spela med sina vänner. Jag kommer aldrig glömma hans ansikte när han öppnade sitt paket, och det var så speciellt att kunna ge honom det. Varje gång jag gick förbi hans rum och han satt och spelade kunde jag ibland kika försiktigt i springan bara för att spionera på hans leende och tjuvlyssna på hans “MEN PASSA DÅÅÅ” och hans skratt. Inga pengar i världen hade kunnat ersätta den lyckan jag kände över att se min bror så glad över att kunna lira boll digitalt med sina vänner. Det var så oskuldsfullt. 

– När man verkligen tänker på det borde det nog vara varje barns rätt, att få spela EA SPORTS FC. Min relation till fotboll annars är stark, det är sån stark del av min brasilianska kultur och det är lika vanligt med fotboll som det är med att dricka vatten med oss brassar. Det är bara en del av oss, helt enkelt

Vilka favoritlag och landslag ligger närmst hjärtat?

– Fotbollslag – Santos FC & IFK Göteborg. Landslag – Brasilien & Sverige.

Vem är världens bästa fotbollsspelare enligt dig, i spelet och verkligheten?

– Jag skulle säga Pele, också till stor del att han spelade i mitt hemmalag, Santos FC. Man blir ju partisk. Sen kommer Neymar också från min hemmastad Santos men jag kan dock tycka att han filmar föööör mycket ibland. Dock är det del av att vara brasse, vi är helt enkelt dramatiska by nature.

Om du får möta en valfri svensk eller utländsk artist i en EA SPORTS FC 24 match, vem skulle det vara isåfall? Och vilket lag spelar du med?

– På såna här frågor undrar jag alltid “levande eller död??” För mitt lojala Biggie-hjärta vill svara NOTOOOORIOUS på alla såna här frågor. Men om personen verkligen MÅSTE leva så hade det även vart fett att möta Snoop i en EA SPORTS FC 24-match. Fett kul, fett avslappnat då jag inte är så vass på det men tänker han hade garvat mer än att va tävlingsinriktad. Jag skäms lätt så hade velat köra med nån som är laidback. Också så att det är en av de fetaste hiphop pioneer’s vi nånsin haft.  Och once again, jag hade valt Santos FC.