5f86cde6439fe73b7352d202
Yung Lean-filmen “In My Head” får världspremiär i Stockholm


“Större än livet – sorgligare än Sad Boys.”

 

 

Yung Lean släppte i våras nya albumet “Starz” men fick dessvärre ställa in en omfattande turné på grund av coronapandemin. I mars månad kom även nyheten om den kommande dokumentärfilmen “YUNG LEAN: IN MY HEAD” som skildrar Jonatan Leandoer Håstads karriärsresa; från genombrottet i början av 2010-talet till att nyligen ha återhämtat sig från en psykos. Filmens handling beskrivs i ett pressutskick:

 

“Drömsk och våldsam. Sådan är berättelsen om hur en vanlig svensk tonåring transformerar sig själv och antar gestalten av den internationellt framgångsrika hip hop-stjärnan Yung Lean. Han möter Los Angeles, kokain och dollarsedlar – så väl som depression, död och raseri.”

 

 

Nu står det klart att filmen får världspremiär och smygöppnar Stockholms filmfestival den 7:e november 2020, enligt ett pressmeddelande.  Biljetterna till smygpremiären släpps på filmfestivalens hemsida, fredagen den 16:e oktober. Filmen är regisserad av Henrik Burman producerad av David Herdies och Michael Krotkiewski för Momento Film och Ludvig Andersson på RMV Film, tillsammans med SVT. Filmen var tänkt att ha världspremiär på anrika Tribeca filmfestival i New York i april men den fick även ställa in på grund av restriktioner i New York City under våren.

 

 

“Yunbg Lean: In My Head” har svensk biopremiär senare i år.

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL