6284dbc5b422e7360a0da4a2
Se trailer och biopremiärdatum för Yung Lean-filmen “In My Head”


“Större än livet – sorgligare än Sad Boys.”

 

 

Yung Lean släppte i våras nya albumet “Starz” men fick dessvärre ställa in en omfattande turné på grund av coronapandemin. I mars månad kom även nyheten om den kommande dokumentärfilmen “YUNG LEAN: IN MY HEAD” som skildrar Jonatan Leandoer Håstads karriärsresa; från genombrottet i början av 2010-talet till att nyligen ha återhämtat sig från en psykos. Filmens handling beskrivs i ett pressutskick:

 

“Drömsk och våldsam. Sådan är berättelsen om hur en vanlig svensk tonåring transformerar sig själv och antar gestalten av den internationellt framgångsrika hip hop-stjärnan Yung Lean. Han möter Los Angeles, kokain och dollarsedlar – så väl som depression, död och raseri.”

 

 

I oktober stod det klart att filmen får världspremiär och smygöppnar Stockholms filmfestival den 7:e november 2020, enligt ett pressmeddelande.  Filmen är regisserad av Henrik Burman producerad av David Herdies och Michael Krotkiewski för Momento Film och Ludvig Andersson på RMV Film, tillsammans med SVT. Filmen var tänkt att ha världspremiär på anrika Tribeca filmfestival i New York i april men den fick även ställa in på grund av restriktioner i New York City under våren.

 

 

“Yung Lean: In My Head” har svensk biopremiär 27:e november 2020. Mer info här.

 

 

 

 

 

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL