Det ser ut att bli ännu en nyversion av en klassisk Will Smith-roll. Under helgen rapporterade Deadline att en uppföljare till 2007 års “I Am Legend” var på gång, vilket The Hollywood Reporter sedan bekräftade (och Smith själv). Will Smith och hans produktionsbolag Westbrook Studios jobbar alltså just nu på en nyversion av 2007 års skräckthriller där även Michael B. Jordan kommer att få en roll. Det blir stjärnornas första film tillsammans som skådespelare och producenter.

“I Am Legend” är baserad på Richard Matesons roman från 1954, där vi fick följa Will Smiths karaktär och hans hund i ett postapokalyptiskt klimat där ett virus utplånat majoriteten av mänskligheten. Men inte alla… I sitt sökande efter ett botemedel måste de hålla sig undan de människor som istället blivit någon slags mix av zombies och vampyrer. Filmen har blivit en av Smiths mest framgångsrika rent kommersiellt och dragit in drygt 585 miljoner världen över.

De som känner till slutet av filmen kan med rätta undra hur en uppföljare skulle se ut, om det inte handlar om en “prequel”-film som visar händelserna innan viruset tog över. Men som IGN Nordic poängterar så är slutet i filmen ett alternativt sådant. Det ska ha funnits ett annat slut, som är mer likt det i romanen, som testpubliken ogillade så mycket att Warner Bros. ändrade det. I det inser Smiths karaktär att kvinnan som han testat sitt motgift på faktiskt är zombie-ledarens partner. När han väl inser detta ber han om ursäkt och ger tillbaka kroppen. Men vad som blir av återstår att se.

Manus till uppföljaren skrivs av Oscars-belönade Akiva Goldsman, som bland annat ligger bakom “A Beautiful Mind”, “Fringe” och den första “I Am Legend”-filmen.

Som bekant fick nyligen en nyversion av klassiska serien “The Fresh Prince of Bel-Air” premiär via Peacock. Sedan dess har också Smith tagit hem både Golden Globe och SAGA-pris för sin insats i “King Richard”.

Se inlägg nedan.

Foto: Warner Bros.