TV-serien Empire har gjort succé i USA och topprankas på listor världen över. Den 12:e juni har serien premiär på Viaplay.

“Empire handlar om Lucious Lyon, som spelas av Terrence Howard, som är kungen av hiphop. Han är charmig och skärpt, VD för Empire Entertainment – och en före detta gangster. Hans musikimperium har skördat framgångar i många år, men allting förändras när han drabbas av en sjukdom som inom tre år kommer att göra honom förlamad. Klockan tickar och han måste lära sina tre söner hur de ska styra bolaget, så att de i sin tur kan ta över hans livsverk.

 

Lucious Lyon skyr inga medel för att skydda sitt älskade Empire. Situationen blir ännu mer komplex när hans exfru Cookie, som spelas av Taraji P Henson, kommer ut ur fängelset och kräver tillbaka sin halva av bolaget, vilket hon finansierat med pengar hon tjänat som knarklangare. Både Courtney Love och Naomi Campbell dyker regelbundet upp i TV-serien och regissören Lee Daniels hiphopdrama bjuder på originalmusik från Timbaland.”

“Empire” är nästa exklusiva seriepremiär i konceptet Viaplay Premiere och består av totalt 12 episoder. Den 12:e juni startar första avsnittet för att sedan fortsätta med ett nytt avsnitt varje fredag.

Viaplay är tillgänglig på följande plattformar: PC, Mac, Android- och iOS-enheder, Smart-tv, Xbox 360, Xbox One, PlayStation® 3 samt PlayStation® 4.