Samarbetar i så fall med svenska kompositören/producenten Ludwig Göransson.

Det har gått flera år sedan Rihanna släppte ny musik, men det kan snart komma att ändras. Efter att sångerskan blev klar för Super Bowl 2023 har det spekulerats i både nytt album och arenaturné, men det som verkar ligga närmst på horisonten är musik till den kommande storfilmen “Black Panther: Wakanda Forever”.

Enligt HitsDailyDouble medverkar RiRi på flera spår till filmens soundtrack, vilket i så fall skulle innebära att hon samarbetar med svenska kompositören och producenten Ludwig Göransson. Svensken samarbetade som bekant med Kendrick Lamar och TDE för musiken till den förstnämnda filmen – som bland annat belönade honom med en Oscar – och väntas återvända för samma gig här. I somras kom trespårs-EP:n “Black Panther: Wakanda Forever Prologue” där Göransson samarbetade med nigerianska Tems på en nyversion av Bob Marley-klassikern “No Woman No Cry” (som hördes i den första trailern för filmen) samt ghanansk/amerikanska Amaarae och mexikanska Santa Fe Klan.

Den Ryan Coogler-regisserade uppföljaren får svensk biopremiär den 9 november 2022 och åtföljs alltså av ett soundtrack via Marvel/Disney samt Westbury Road/Roc Nation/Def Jam.

Se den senaste trailern nedan och invänta mer information och bekräftelse på vilka som medverkar på soundtracket.

Foto: Fenty Skin