Förra veckan hade den nya HBO Max-serien “House Of The Dragon” premiär världen över, så även i Sverige. Serien slog under veckan tittarrekord med den största publiken globalt för någon ny originalserie i HBO:s historia. I USA har det första avsnittet nu setts av över 20 miljoner tittare.

Nu bekräftar HBO att det blir en andra säsong av serien. Francesca Orsi, Executive Vice President, HBO Programming kommenterar beslutet i ett pressmeddelande:

– Vi är mer än stolta över vad hela House Of The Dragon-teamet har åstadkommit med säsong ett. Våra fenomenala skådespelare och crew åtog sig en enorm utmaning, överträffade alla förväntningar och levererade en serie som redan har etablerat sig som en måste-se-serie. Ett stort tack till George, Ryan och Miguel för att de tog oss med på denna resa. Vi kunde inte vara mer glada över att få fortsätta gjuta liv i den episka sagan om huset Targaryen med säsong två.

I roillerna syns Paddy Considine, Matt Smith, Olivia Cooke, Emma D’Arcy, Steve Toussaint, Eve Best, Fabien Frankel, Sonoya Mizuno och Rhys Ifans, Milly Alcock, Bethany Antonia med flera. Även svenska Nanna Blondell kommer medverka i serien under säsongen.

“House Of The Dragon” säsong 1 består av 10 avsnitt och streamar nu på HBO Max, med nytt avsnitt varje måndag. Det är i dagsläget olart när säsong 2 får premiär.

65ba07add7a32f7b0a037f23