I oktober fyller Zlatan Ibrahimovic 41 år. Även om det än så länge inte finns några tecken på att han ska lägga av med fotbollen den närmsta framtiden, finns det såklart en gräns för hur länge man orkar spela på elitnivå. Kanske att han nu har hittat ett nytt fält att jobba inom när skorna väl läggs på hyllan. Nu gör han nämligen skådespelardebut i filmen “Asterix and Obelix: The Middle Kingdom”.

Trailern kom igår och i den kan vi se Zlatan spela karaktären Antivirus. I en kort sekvens kan han ses medverka i krigsscen där han bland annat använder sina fotbollskunskaper för att knocka en fiende. Regissören Guillaume Canet, som också är huvudrollsinnehavare i rollen som Asterix, har tidigare uppgett att det inte handlar om någon liten roll. Kriterierna? Någon med “personlighet och arrogans”.

“Han kommer att vara Ceasars favoritcenturion. Vi letade efter någon med personlighet och arrogans. Jag lyckades komma i kontakt med honom och idén roade honom. Dessutom håller han på med taekwondo”, har Canet tidigare sagt till Journal de Dimanche enligt Fotbollskanalen.

Ibrahimovic genomgick som bekant en knäoperation efter Milans ligaguld i våras men skrev ändå på ett nytt kontrakt med klubben. Han väntas göra comeback på fotbollsplanen senare i vinter.

Filmen, som på svenska fått titeln “Asterix & Obelix: I Drakens Rike”, får svensk biopremiär den 10 februari 2023.

Se trailern nedan!

Foto: YouTube

65546e0a53c940223e0b0eb4