Prisbelönta skådespelaren Hanna Ardéhn spelar huvudrollen den nya Viaplay-serien “Leva Life”. Serien handlar om 24-åriga Nora då hon och kompisgänget plötsligt får ettt ofattbart besked – att hon drabbats av cancer och kanske inte kommer ha så långt kvar att leva. Handlingen beskrivs vidare i ett pressmeddelande:

“Nora som precis tagit de första stegen in i vuxenvärlden och känner att livet leker. Hon har ett tajt kompisgäng och ett nytt jobb på en tidning. Tillsammans med vännerna Doris (Tina Pour-Davoy) och Alina (Doreen Ndagire) drömmer hon om framtiden och fantiserar om hur det alltid kommer vara de tre. Det är då det händer, Noras värld vänds upp och ned. Nora har en stor cancertumör i magen. Men hon vägrar ge upp och tänker inte låta sjukdomen stå i vägen för sina planer eller framtidsdrömmar. I stället börjar hon leva ett komplicerat dubbelliv där hon jonglerar kändisevent och intervjuer med påfrestande cellgiftsbehandlingar och dödsångest. Nora och hennes vänner har tagit de första stegen på en svår och omvälvande resa, men de har varandra och tillsammans ska de LEVA LIFE.”

I övriga roller ses Tina Pour-Davoy, Doreen Ndagire, Julia Lyskova, Robin Stegmar, Philip Oros och Emil Almén.

– Den största utmaningen var de delar där Nora är som mest sjuk. Det var tungt att tänka på alla som behöver gå igenom tunga cellgiftsbehandlingar. All den smärta och det illamående som man måste uthärda. Men det är lättare att göra en så känslosam serie när det är så varma, omtänksamma och fina människor runt omkring. Jag är verkligen så tacksam för att jag fått vara en del av den här produktionen, säger Hanna Ardéhn vidare..

Skådespelaren Susanne Thorson gör sin regidebut och säger inför inför premiären av första säsongen:

– “Leva Life” betyder väldigt mycket för mig. Känslan när jag kom på idén var att jag ville ha perspektiv och bli bättre på att uppskatta livet i stort som smått. Att den kunde få vara en påminnelse om att ta vara på de fina stunder som vi får, vi vet ju inte hur många vi har,

Redan innan första säsongen haft premiär är det nu även klart att det blir en andra säsong, med oklart premiärdatumi dagsläget.

Den första säsongen av “Leva Life” får premiär 5 april 2023 på Viaplay.