Redan i våras kom nyheten att Netflix-serien “Snabba Cash” och dess andra säsong skulle få premiär senare under 2022. Efter en visning på Way Out West i augusti bekräftade Netflix att serien får premiär nästa vecka.

Med en vecka kvar till premiären släpper nu Netflix en längre officiell trailer för den kommande säsongen som går att beskåda nedan. Handlingen beskrivs så här:

“Ett år har passerat. Leya är en av Sveriges hetaste tech-stjärnor. En börsnotering står för dörren och utåt sett är hon mer framgångsrik än någonsin, men hon plågas av minnena av Salim. Jamal (Ardalan Esmaili) är nyligen frånskild och verksamhetschef på grundskolan där Leya gick som barn. Han kämpar för att ge sina unga elever bättre möjligheter, men skolledningen ser hellre ytterligare besparingar.

På gatan är klimatet brutalare än någonsin. Ravy är hårt ansatt från alla håll, såväl från polisen och deras nya metoder som från konkurrenten Zaki (Adam Kais). Marknaden skriker efter mer droger, grossisterna står redo att leverera. Frågan är om gängen kan få fram tillräckligt med säljare, gärna så unga som möjligt? Mot hennes egen vilja börjar Leyas tidigare kopplingar till den undre världen komma ikapp henne. Ännu en gång korsas hennes väg med Ravy, Nala och Osman – allt i den skoningslösa jakten på snabba cash.”

I rollerna syns Evin Ahmad, Dada Fungula Bozela, Ayaan Ahmed, Khalil Ghazal, Adam Kais, Ardalan Esmaili, Baba Diop, Omar Abdulqadir, Tina Salih, Elbron Bella, Ali Alarik, Olle Sarri, Johan Jan Jonason, Yasmine Garbi m.fl. Seriens skapare, Jesper Ganslandt och Oskar Söderlund, kommenterar nu även den nya säsongen i ett pressmeddelande:

– I “Snabba Cash” har vi velat utforska brytpunkten mellan ideal och begär. Våra karaktärer vill och tänker nå toppen, men vägen dit betalas i blod. Frågan vi ställer är vem som är villig att åsidosätta sin moral och sina ideal för att vinna maktkampen. Det är vårt sätt att titta in i en mörk del av vår samtid där många, både i styrelserummet och på gatan, är beredda att sälja sin själ för att nå toppen.

Snabba Cash säsong 2 får premiär 22 september 2022 på Netflix.

Foto: Gustav Danielsson