Den efterlängtade och omtalade biografiska filmen om en av hiphop-historiens mest legendariska grupper, N.W.A.,  går upp på biografer i USA den 14:e augusti. En eventuell svensk premiär är ännu inte bekräftad.

Nu släpps en delvis ny trailer där vi får se scener från filmen och glimtar av skådespelarna som gestaltar Dr Dre, Eazy-E, DJ Yella, MC Ren och Ice Cube.

Läs mer ingående om skådespelarna i filmen nedan!

eazy-e-nwa-biopic-S

Jason Mitchell är en New Orleans-baserad skådespelare som enligt rapporter gjorde en enastående audition till rollen som legendarrapparen Eazy-E. Mitchell har Compton-mogulens son, Lil Eazy-E som mentor för att gestalta sin bortgångne far. En roll som han själv var ute efter och hamnade på grund av det, i dispyt med Ice Cube för att denne anställt sin egen son till filmen, men inte Eazy-E:s.

Mitchell har tidigare medverkat i filmer som ”Contraband” (2012) och ”Broken City” (2013) där han spelat mot namn som Mark Wahlberg och Russell Crowe. ”Straight Outta Compton” förutspås att bli Mitchells stora genombrott.
 

dr-dre-nwa-biopic-S

I juni förra året bekräftades det att den unge Washington D.C.-födde Corey Hawkins  kommer att gestalta stjärnproducenten tillika raplegendaren Dr. Dre i filmen. Han växte upp i huvudstaden och började redan i 9 års ålder att intressera sig för först musik och sedan en karriär inom skådespel.

Hawkins slog sina konkurrenter, bland annat skådespelaren Marcus Callender som rapporterades få rollen strax innan den blev fastställd.

Hawkins har tidigare gjort framträdanden i stora filmer som superhjältedramat ”Iron Man 3”, Liam Neeson-thrillern ”Non-Stop” och Orlando Blooms Broadway-drama ”Romeo and Juliet”.

ice-cube-nwa-biopic-S

Att få gestalta en så pass ikonisk rappare som Ice Cube bör av många ses som en utmaning. Att gestalta samma stjärna som även är din far i din första film någonsin ses nog som ännu större. O’Shea Jackson Jr. föddes två år efter att hans far O’Shea Jackson, Sr., mer känd som Ice Cube, lämnat gruppen N.W.A. efter royalties-dispyter år 1989.

Jackson Jr. har likt sin far, ett starkt hip-hopintresse och medverkade tillsammans med sin bror i Ice Cubes album ”I Am the West” från 2010 i låtarna ”She Couldn’t Make It On Her Own” och ”Y’all Know Who I Am”.

Rapparen, som även går under artistnamnet OMG (Oh My Goodness) släppte sitt första mixtape ”Jackin For Beats” i mars 2012 och fick positiv kritik från bland annat tidningen Vibe. Förra året var han aktuell med singeln ”OMG” men har efter det enbart fokuserat på rollen som Ice Cube i kommande ”Straight Outta Compton” som även blir hans debut på vita duken. En roll som Ice Cube själv hävdar att sonen var ”född till att spela”.

dj-yella-nwa-biopic-S

Lite äldre än sina kollegor, finner vi Neil Brown Jr., känd för sin roll i succéserien ”The Walking Dead” som Vatos-ledaren Guillermo. Under juli-månad förra året bekräftades det att Brown Jr. kommer att få spela N.W.A.:s ökända producent DJ Yella som låg bakom Eazy-E:s debutalbum ”Eazy-Duz-It” (1988) och samtliga N.W.A.-plattor som senare kom att säljas i miljontals exemplar.

Den Orlando-födde skådespelaren har tidigare huserat i filmer som ”Out of Time” (2003) där han spelar med Denzel Washington, men även krigsdramat ”Tigerland” med Colin Farrell i huvudrollen och ”Fast and Furious” från 2009. Sin debut i TV-rutan gjorde han i den amerikanska live-action TV-showen ”WMAC Masters” som sändes mellan åren 1995 och 1997.

mc-ren-nwa-biopic-S

I rollen som Compton-rapparen Mc Ren finner vi det kanske mest välkända namnet bland rollbesättningen, Aldis Hodge. Skådespelaren, som föddes i North Carolina år 1986, är son till två föräldrar som tidigare varit aktiva marinsoldater för den amerikanska armén. Hodge har sedan tidig ålder intresserat sig för musik och film då han lärde sig att spela violin redan som barn.

År 2008 fick han huvudrollen som bedrägerijagaren Nathan ”Nate” Ford i TNT-serien ”Leverage” som även varit hans höjdpunkt i karriären där han bland annat erhållit nominering till Saturn Award-priset som bästa manliga biroll i TV.

Han har utöver det, deltagit i filmer som actionklassikern ”Die Hard with a Vengeance” (1995), dramathrillern ”The East” och sci-fi dramat ”The After”. Han har även huserat i flertalet kända TV-serier som ”Pacific Blue”, ”CSI: Crime Scene Investigation”, ”Supernatural” och ”The Walking Dead”.

// Blerim Mehmeti