Nu står det klart att Netflix förnyar sin reality-serie “Squid Game: The Challenge”. Baserad på det sydkoreanska dramat med samma namn, fick den verklighetsanpassade versionen premiär så sent som förra månaden.

Med totalt 456 tävlande från England tävlade de om en prissumma på drygt 50 miljoner kronor – den största någonsin för en game show. Mer än två år efter succén med originalet “Squid Game” verkar programmet fortfarande dra tittare, då “The Challenge” också lyckades knipa topplaceringar på Netflix:s lista över engelsktalande titlar i ett par veckor efter premiären.

Flera deltagare har dock gått ut via sociala medier och klagat på att ha blivit illa behandlade under tävlingens gång. Det har bland annat handlat om spelet “rött ljus, grönt ljus” som ska ha tagit flera timmar att spela in i kyla. Den enda svenska deltagaren, Anna Sahlin, berättade nyligen om sin upplevelse i en intervju med “Morgonpaset i P3”, som hon kallat “det svåraste mentala testet jag någonsin gjort”.

“Den stora utmaningen var verkligen att i varje ‘freeze’ så stod vi runt en halvtimme till 40 minuter, så jag kom in i mål efter ungefär fem-sex timmar och de som avslutade sist kom in efter kanske 8 timmar och just att vi måste stå blickstilla hela tiden i kyla. Det är faktiskt det svåraste mentala testet jag någonsin gjort”, säger hon i ”Morgonpasset”.

Hur som helst går Netflix alltså vidare med en andra säsong av “Squid Game: The Challenge” och streamingplattformen har via sociala medier gått ut med en länk där deltagare nu kan ansöka om att få vara med i nästa säsong. I formuläret får man ange var man kommer ifrån och spela in en video på en minut där man förklarar vad man har för plan och vad man skulle göra med pengarna om man vann.

Foto: Netflix