Netflix – filmer du inte får missa


 

 

I dessa tider är vi förmodligen i större behov än någonsin av bra hemmaunderhållning, som vi så ofta får genom streaming. Men det är inte alltid lätt att orientera sig i det stora streaminglandskapet. Att skilja agnarna från vetet bara på Netflix kan vara en utmaning i sig. Därför langar vi fram tipsen på Netflix-filmer du inte får missa.

 

Ett par titlar på vår lista finns i dagsläget bara på amerikanska Netflix. Men det behöver inte vara kört för det. Genom att använda dig av så kallade VPN-tjänster kan du få tillgång till deras utbud. Det finns VPN-operatörer jämförda av cybersäkerhetsexperten Per-Erik Eriksson som kan underlätta ditt val av tjänst.

 

 

The Fighter (2010)

Minns du den här sportpärlan, som gav Christian Bale hans första Oscar? I “The Fighter”, följer vi boxaren Micky Ward (Mark Wahlberg) som i skuggan av sin framgångsrika storebror försöker bygga sin egen karriär. Vid sin sida har han den udda tränaren Dick Eklund (Bale).

 

“The Fighter” är endast tillgänglig på amerikanska Netflix.

 

 

Dumplin’ (2018)

I den här Netflixkomedin, som ännu bara finns i det amerikanska utbudet, följer vi tonåringen Willowdean. Trots hennes stora kroppsstorlek bestämmer hon sig för att delta i en skönhetstävling, som hålls av hennes egna mamma (Jennifer Aniston). Willowdeans kontroversiella intåg på modescenen skapar revolt och inspirerar flera tjejer av hennes storlek att göra samma sak.

 

 

Uncut Gems (2019)

Bröderna Safdies hyllade Netflix-film handlar om den store gamblern Howard (Adam Sandler), som har ett berg med skulder över sig. För att kunna betala tillbaka de skumma typer han är skyldig pengar måste han få till en rad med svåra bets.

 

“Uncut Gems” har fått stor uppmärksamhet mycket på grund av Sandlers formidabla skådespeleri. Det anses vara en stöld att han inte blev Oscarsnominerad för rollen.

 

The Platform (2019)

Sugen på vrickad rulle? Då är det hitåt du ska vända dig.

 

“The Platform” tar oss till ett sjukt fängelse där fångarnas celler är byggda på höjden och där mat är något de får kämpa för. Närmare bestämt finns deras måltid att fiska upp på fängelsets bottenplan, men de inlåsta individerna har högst begränsat med tid på sig att hinna fånga upp maten. Allt eftersom vrids de till vansinne av hungern.

 

 

Lost Girls (2020)

“Lost Girls” är en krypande kriminalare om en mamma som driver sin egna utredning för att hitta sin försvunna dotter. Under sitt sökande på Long Island gräver hon upp en mycket stor mordgåta som involverar flertalet döda prostituerade.

 

Lucinda Williams – vars musik så ofta dyker upp och förgyller filmer – står här för en sylvass låt hon skrivit specifikt för filmen.

 

 

Om vi gjort någonting rätt fick du dig här ett par bra tips på Netflix-filmer du ännu inte sett.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL