Premiärvisas 2016.

Streamtjänsten Netflix har varit den ledande streamingtjänsten de senaste tre åren och det firar man genom att fylla på sin seriekategori med ett alldeles nytt hiphop-drama. I veckan annonserade man att man beställt ett 13 avsnittslångt drama vid namn “The Get Down”, som varit i produktion sedan 2013. Den är skapad av manusförfattaren tillika regissören Baz Luhrman, som tidigare gjort filmer som “The Great Gatsby” och “Australia”. Till Variety.com säger Luhrman:

“I’ve been obsessed with the idea of how a city in its lowest moment, forgotten and half destroyed, could give birth to such creativity and originality in music, art and culture,”

“The Get Down” tar publiken tillbaka till 1970-talets och hiphopens födelsestad, New York som på den tiden präglades av finansiell kris. Serien kommer att följa ett par ungdomar som inte har någon annan förutom sig själva och är beväpnade med verbala lekar, improviserade danssteg, magiska markörer och sprayburkar.

Luhrmans projekt är ett av fåtal som kommer att behandla hiphopkulturens uppkomst men lär knappast vara ensam om idén då skildringar av tidsperioden verkar vara hett villebråd för TV-produktion. Regissören Spike Lee håller för närvarande på att utveckla en serieversion av hans film “She’s Gotta Have It” från 1986 och “A Tribe Called Quest”-grundaren Q-Tip arbetar med stjärnor som Leonardo di Caprio och Jonah Hill, för en berättelse baserad på sina erfarenheter som “Native Tounges”-medlem.

Se teasertrailern till “The Get Down” nedan:
httpv://youtu.be/kEbRXzKu__8

// Blerim Mehmeti

65ba07add7a32f7b0a037f23