Denna onsdag är det premiär för en ny spin-off till hyllade och prisade Star Wars-serien “The Mandalorian”. Denna gång är det Boba Fett som står i centrum av handlingen. Serien kretsar kring den ökända prisjägaren Boba Fett och legoknekten Fennec Shand som återvänder till sandbäddarna i Tatooine för att återta kontrollen över det territorium som en gång Jabba the Hutt och hans brottsorganisation härskade över. Temuera Morrison återvänder här för rollen som Boba Fett och detsamma gäller för Ming-Na Wen och karaktären Fennec Shand. Jon Favreau, Dave Filoni, Colin Wilson och Kathleen Kennedy – som alla agerade exekutiva producenter för prisade “The Mandalorian” – kommer också att medverka bakom kulisserna för denna serie. Favreau har tidigare berättat att serien utspelar sig under samma tidsperiod som “The Mandalorian”. Han bekräftade också att så fort produktionen av “The Book of Boba Fett” var klar, skulle han påbörja arbetet med den tredje säsongen av “The Mandalorian”.

Sedan tidigare var det klart att den svenske producenten och musikern Ludwig Göransson skulle stå bakom musiken till serien. Det handlar de facto om seriens ledmotiv som släpps via Walt Disney Records (lyssna nedan). På Instagram skriver Göransson:

 

“I’m very excited to share my Main Title Theme for The Book of Boba Fett. It’s always a pleasure working with @jonfavreau…”

“The Book of Boba Fett” har premiär på Disney+ onsdagen den 29 december 2021.

Foto: Bang & Olufsen / Star Wars / Disney+

65546e0a53c940223e0b0eb4