Klart för kommande Netflix-serie om Spotify – se rollistan här!


Om grundarna David Ek och Martin Lorentzon och rivaliteteten med teknikjättarna.

 

 

Redan 2019 kom rapporter om att boken “Spotify inifrån” skulle bli en serie på Netflix. Sedan dess har det dock varit tyst, men nu bekräftar Netflix själva att man jobbar på en tv-serie om den svenska musikjätten. Streamingjätten tar därmed följe på framgångarna för framgångsrika företagsdraman som HBO’s “Succession” och Apple’s “WeWork”. Originalserien ska handla om Spotify-grundarna Daniel Ek och Martin Lorentzon och deras resa från en musik-startup till en industrijätte.

 

Rollistan har också presenterats, där vi ser idel svenska skådespelare i fronten. Edvin Endre kommer att ta sig an rollen som Daniel Ek, Ulf Stenberg spelar Universal Music Swedens tidigare VD tillika Spotify-supporter Per Sundin och Gizem Erdogan porträtterar Petra Hansson medan vi ser Joel Lützow som Spotifys teknikdirektör Andreas Ehn samt Christian Hillborg som Martin Lorentzon.

 

Precis som tidigare rapporterat är den sex avsnitt långa serien inspirerad av boken “Spotify inifrån”, skriven av Sven Carlsson och Jona Leijonhufvud. I boken behandlas bland annat den pågående konflikten med rivalerna Apple Music, såväl som möten mellan Daniel Ek och Steve Jobs.

 

Enligt Netflix är produktionen igång och den “fiktiva” serien väntas få premiär under 2022. Behöver du ett ansikte till skådespelarna? Ta en titt nedan!

 

 

 

 

Foto: Pressbild / Albert Bonniers förlag

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL