Producerad av 50 Cent.

STARZPLAY har sedan sin svenska lansering bjudit på en rad “Power”-titlar och nu får vi även BMF-dokumentären “Blowing Money Fast”, en dokumentärserie om den ökända maffiafamiljen Black Mafia Family, i höst.

Serien skildrar berättelser från tidigare medlemmar, insiders, medarbetare och kändisar som står familjen nära. Den åttadelade dokumentärserien kartlägger BMF-grundarnas uppgång och fall: Demetrius “Big Meech” och Terry “Southwest T” Flenory, två bröder som byggde upp ett av de största kokainimperierna i amerikansk historia. Den legendariska historien sträcker sig över fyra decennier i fem stora städer i USA där tittarna får följa otippade relationer i ett nätverk med personer från olika världar; brottslighet, hiphop och brottsbekämpning.

“Serien ger en exklusiv inblick i alla episka familjefejder, högriskhandel med droger, misstänkta mord och champagnefyllda fester där hiphopens kungligheter deltog”, går att läsa i ett pressmeddelande.

Dokumentärserien kommer dessutom att innehålla exklusiva intervjuer, aldrig tidigare visat arkivmaterial, original vérité-material, intervjuer med kändisar och impressionistiska orginalbilder inspirerade av förstahandsberättelser.

Den åtta avsnitt långa serien produceras av Curtis “50 Cent” Jackson och Shan Nicholson (“Jerusalem: City of Faith and Fury” och “Rubble Kings”), som också är seriens showrunner. 50 Cent låg även bakom dramaserien “BMF” som fick premiär i Sverige i höstas, inspirerad av samma historia och personer.

“Blowing Money Fast” får premiär via STARZPLAY-appen och Viaplay den 23 oktober. Det är också titeln på en Rick Ross-låt, som går att lyssna på nedan.

Foto: Starz

65ba07add7a32f7b0a037f23