Det har varit på gång under flera år, men nu verkar det äntligen komma en definitiv dokumentär om Wu-Tang-rapparen Ol’ Dirty Bastards liv. Eller ja, till och med två sådana vad det verkar.

I dagarna har American Black Film Festival gått ut med att man arrangerar en världspremiär för A&E-dokumentären “A Tale of Two Dirtys” den 13 juni, med ett modererat samtal med regissören Jason Pollard, exekutiva producenten Messiah Jacobs, ODB:s änka Icelene Jones samt rapparens son Bar-Sun Jones.

Samtidigt presenterar nu Way Out West sitt filmprogram, där det framgår att den nordiska premiären av dokumentären “ODB: Wu-Tang Forever” visas under festivaldagarna i augusti. Den dokumentären uppges i sin tur vara skapad av rapparens kusin Raison Allah och Alex Cohen.

Enligt IMDB (det enda stället där det går att hitta något om den) medverkar utöver ODB själv, även samtliga kollegor i Wu-Tang. Kingsize har dock fått bekräftat att det handlar två olika dokumentärer, där denna också ska innehålla “spännande intervjuer med ODB:s familj, vänner och folk som var nära honom på riktigt”. 

Att det blir två på samma gång är kanske inte så konstigt, då en film om ODB som sagt varit på tapeten länge. Redan 2012 skulle bortgångna Michael K. Williams gestalta rapparen i ett filmprojekt och 2022 kom nyheten att just A&E förvärvat en dokumentär med arbetstiteln “Biography: Ol’ Dirty Bastard”, där hans änka var involverad – så rimligtvis bör det vara den som nu färdigställts och visas på American Black Film Festival.

Ett mer exakt schema för Way Out Wests filmprogram väntas presenteras närmare inpå festivalen, som i år arrangeras den 8-10 augusti 2024.

Foto: Pressbild