Jay Z drar igång filmprojekt om dödsskjutningen av Trayvon Martin


 

 

I höstas 2016 bekräftades det att Jay Z ingått i ett produktionsavtal med det ansedda filmbolaget The Weinstein Company. Några månader in i samarbetet har man redan annonserat planer på en rad olika filmer och TV-serier, däribland en filmatisering av Lin-Manuel Miranda’s musikal “In the Heights” samt “The Kalief Browder Story”.

 

 

Nu initierar Jay Z ytterligare ett TV-projekt som ska skildra den tragiska och uppmärksammade historien om den unge Trayvon Martin som obeväpnad och oskyldig blev skjuten till döds av förbipasserande vakt i februari 2012. Händelsen skapade en stor debatt i USA om systematisk rasism och orättvisa i rättsväsendet vilket även ledde till stort stöd för rörelsen Black Lives Matter. Jay Z har tillsammans med Weinstein Company fått grönt ljus att producera en film och en dokumentär om Trayvon Martins liv och vad som ledde fram till mordet, enligt Variety. Dokumentären sägs innehålla sex avsnitt med “Hov” som producent och är direkt inspirerad av författaren Lisa Blooms “Suspicion Nation: The Inside Story of the Trayvon Martin Injustice and Why We Continue to Repeat It” som Jay Z tillslut erhöll rättigheterna till.

 

 

Det är för närvarande oklart när filmen och dokumentären får sina respektive premiärdatum. Håll utkik på kingsizemag.se för mer info!

 

 

 

// Blerim Mehmeti

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL