Hyllade TV-serien “Roots” spelas in i nyversion – se premiärdatum + ny trailer!


Questlove från The Roots står bakom musiken i serien

 

 

UPDATE:

 

 

Se ny trailer för den kommande serien som har fått ett bekräftat premiärdatum till 30:e maj (Memorial Day) i USA.

 

 

– – – – –

 

3/12-2015

 

 

Mediebolaget A&E Networks satsar stort på kommande TV-serier. Nu är det bekräftat att en nyversion av ABC-klassikern “Roots” kommer att produceras och man har redan knutit åt sig namn som Mekhi Phifer, Laurence Fishburne, Forest Whitaker, James Purefoy, Lane Garrison och lite oväntat, Atlanta-rapparen T.I. som kommer att inneha huvudrollen som den rebelliske slaven Cyrus.

 

“Roots” är en omtalad och hyllad miniserie som sändes 1977 och skildrar slaveriet som pågick i USA från 1700-talet framtill att det avskaffades 1865. Den baserar sig på författaren Alex Haleys släkthistoria och romanen “Roots: The Saga of an American Family” och erhöll hela 37 Emmy-nomineringar där den gick vinnande ur nio kategorier.

I nyversionen kommer T.I. att gestalta den envise slaven Cyrus som kämpar för sin frihet tillsammans med Nordstatsarmén mot sydstaternas rasistiska krafter.
Mekhi Phifer å andra sidan, kommer att spela den stumme slaven Jersualem som arbetar på ett plantage men som utger sig att vara någon han egentligen inte är.
Karaktären Kunta Kinte, som i originalversionen gestaltades av LeVar Burton och som gett upphov till Kendrick Lamars hit “King Kunta”, kommer att i två avsnitt den här gången att spelas av Malachi Kirby.

 

 

Inspelningarna har påbörjats i Louisiana, USA med en förväntad release år 2016. Miniserien kommer, till skillnad från originalversionen från 1977, att fyra avsnitt á 2 timmar och kommer att sändas via A&E:s egna kanaler, History och Lifetime.

Det är även bekräftat att The Roots-profilen Questlove, föga förvånande, kommer att stå bakom soundtracket till miniserien.

 

 

 

Se trailern till hyllade “Roots” från 1977 nedan:

 

 

 

 

// Blerim MehmetiPublicerat:
RedaktionenNULL