Efter succén med “Snabba Cash” har Evin Ahmads redan starka skådespelarkarriär verkligen tagit fart. För en knapp månad sedan prisades hon för bästa kvinnliga huvudroll på Kristallen för sin roll som Leya och just nu gör hon succé med den brittiska dramaserien “Who Is Erin Carter?”. Serien blev nyligen den mest sedda på Netflix i både USA och Sverige med 13,2 miljoner tittare under seriens första dagar.

På onsdagsmorgonen gästade Evin Ahmad TV4 Nyhetsmorgon där hon pratade om succén med “Snabba Cash” och “Who Is Erin Carter?”, samt den kommande rollen i uppföljaren til “Den Of Thieves” från 2018. Rollen blir hennes första i en stor amerikansk produktion.

“Det var jätteroligt. Den filmades också i Spanien, det gjorde “Erin Carter” också. Det var väldigt kul, jag fick träffa många i teamet som jag hade jobbat med innan. Och jag tror att just när jag kom från den här serien “Who Is Erin Carter?” till det här, då blev det här lite… jag lärde mig så mycket så det här var inte så… svårt, om ni förstår vad jag menar?”, säger hon i intervjun i Nyhetsmorgon och fortsätter förklara:

“Jag var redan inne i ett flow, den här gången behövde jag inte köra någon dialekt till exempel, vilket var väldigt skönt. Däremot pratar jag lite serbiska i den så det får vi se hur det går.”

Vad gäller hennes roll i filmen avslöjar hon att hon spelar hjärnan bakom en framgångsrik rånarliga, som av allt att döma kommer att spelas av flera intressanta namn.

Rollistan för “Den Of Thieves 2: Pantera” publicerades faktiskt redan i augusti av Deadline, där det framgår att Gerard Butler och Ice Cubes son O’Shea Jackson Jr. återvänder för sina roller. Utöver detta blir Ahmad en av elva nya internationella skådespelare som gör entré i filmserien. Däribland “Gomorrah”-skådisen Salvatore Esposito, Orli Shuka från “Gangs of London”, Dino Kelly (“Peaky Blinders”) och Antonio Bustorff (“Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One”).

Av naturliga orsaker kommer 50 Cent inte att medverka i uppföljaren, då hans karaktär blev skjuten i slutet av den första filmen. I dagsläget finns inte heller någon trailer för filmen, som väntas komma först under andra halvan av 2024.

Foto: Patrick Karlsson / Press / Svenska Filminstitutet