Jireel-SVT-Edit-S
Dokumentären “Jireel – efter genombrottet” släpps på SVT Play


 

 

Kort efter att dokumentären “Älskade Husby” haft premiär på SVT kommer nu ett nytt hett tips för svenska hiphopfans. SVT Edit har nämligen gjort en kortdokumentär om Jireel och tiden efter hans stora genombrott. Rågsved-rapparen släppte som bekant sin första låt redan vid 15 års ålder och karriären har sedan dess gått spikrakt uppåt. Han har bland annat vunnit Grammis som Årets nykomling och Årets hiphop samt prisats med titeln Framtidens artist på P3 Guld, ett tillfälle många sent kommer glömma. Sommaren 2018 prydde han även omslaget för årets andra nummer av Kingsize Magazine tillsammans med Cherrie.

 

“När Jireel fyllde 18 år hade han lyckats med drömmen – att bli en av Sveriges mest hyllade artister. Han är älskad av sina fans och belönad med Sveriges tyngsta musikpriser. Men bakom framgången finns en tonåring med höga krav på sig själv. Som alltid vill mer. För Jireel är Sverige inte nog”, går bland annat att läsa i beskrivningen.

 

Dokumentären “Jireel – efter genombrottet ” berättar hela historien om artisten Jireel, från uppväxten i Rågsved till succékarriären och drömmen om att slå globalt. Dokumentären beskrivs också som ett personligt porträtt där vännerna berättar om personen bakom artisten samt relationen mellan Jireel och hans mamma.

 

– Jag har sett hur min mamma har krigat och är fascinerad av hur hon klarat sig bra med så väldigt lite, säger Jireel själv.

 

Se dokumentären, producerad av Ann-Linn Guillou, via SVT Play HÄR!

 

 

 

 

Foto: Nivy / SVT

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL