De som har väntat på att få se Dogge Doggelito handskas med hundar behöver inte vänta länge till. Nu börjar nämligen inspelningen av “Underdogs”, som beskrivs som “ett varmt och roligt underhållningsprogram för hela familjen” med Anis Don Demina som programledare. I programmet ska sju kända svenskar tillsammans med sina hundar tävla i agility. De tävlande är Anders Bagge, Nicole Falciani, Dogge Doggelito, Theoz, Johanna Lind Bagge, Klara Doktorow och Christian ”Kicken” Lundqvist och deras hundar.  

– När man hör agility så är det lätt att sålla bort om man inte är intresserad av hundar, men jag kan lova er att jag inte har skrattat så här mycket på länge. Det är en ära att få leda det här programmet, säger Anis Don Demina.

De tävlande blir i programmet coachade av Eva Marie Wergård, en av Sveriges främsta agilitycoacher, som även är utbildad etolog och idrottspsykolog. Vid sin sida på tävlingarna har hon Semir Ajanic , som tävlar i agility på landslagsnivå. I den populära hundsporten agility ska hund och förare tillsammans klara en hinderbana på kortast möjliga tid. Tempot och svårighetsgraden i agility kan variera och i “Underdogs” handlar det om att stärka kontakten mellan hund och förare. 

“Underdogs” kommer att sändas våren 2023 på SVT. Nyligen kunde Dogge även ses i TV4-programmet “Fångarna på fortet”.

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

65546e0a53c940223e0b0eb4