"Batman"-skurken Jokern är även med i filmen - spelas av Jared Leto.

I dag bekräftades att den redan stjärnfyllda kommande actionfilmen “Suicide Squad” kommer att få ytterligare ett tungviktsnamn i form av rappare tillika Oscars-vinnare, Common. Enligt The Hollywood Reporter är förhandlingarna med rapparen färdiga och han kommer att ingå i en rollbesättning innehållandes namn som Will Smith, Jared Leto, Margot Robbie, Cara Delevingne, Jai Courtney och vår allas egen svenske Joel Kinnaman som kommer att få spela ledaren Rick Flagg.

Common har tidigare uttryckt sitt intresse att få spela superhjälten Green Lantern som också är en del av DC-universumet, men Warner Bros. har valt att ännu inte kommentera vilken roll rapparen kommer att få spela.

“Suicide Squad” är en grupp superskurkar som av regeringen får ett stort uppdrag i chans om att få sina brott sonade. Inspelningarna har redan börjat och förväntningarna är höga på de olika karaktärerna. Den mest anmärkningsvärda rollen är “Batman”-skurken Jokern som för första gången sedan Heath Ledgers minnesvärda gestaltning år 2008, kommer att visas på vita duken igen. Rollen kommer att spelas av förra årets Oscars-vinnare Jared Leto som förberett sin roll genom att helfärga sitt hår grönt och gå upp i vikt.

En bild på vad som ser ut att vara Jared Letos Joker har cirkulerat kring media de senaste dagarna:

Jared-Leto-Joker-2

Filmen kommer att regisseras av David Ayer som tidigare legat bakom filmer som “Training Day”, “Fury”, “Fast & Furious” och “End of Watch”.

Det preliminära datumet för premiären är den 5:e augusti 2016.

// Blerim Mehmeti