Viaplays nya storsatsning “Börje – The Journey of a Legend” hade premiär under söndagen den 19 november där förväntningarna hade byggts upp under flera veckor. Och det blev en omedelbar tittarsuccé. “Börje” är den mest sedda originalserien på premiärdagen på Viaplay i Sverige – någonsin. På TV3 hade serien 396 000 tittare och den totala tittarsiffran kommer fortsätta öka med extrainsatta repriser. 

– Att Börje var större än oss alla är bevisat nu. Han var folksjälen personifierad, mannen av stål med hjärtat av guld som ledde oss framåt. Att serien blev en omedelbar tittarsuccé är beviset för hans kraft. Vi är så stolta och glada över att få vara med på den här resan, säger seriens skapare och regissör Amir Chamdin, även känd som medlem i Infinite Mass.

Valter Skarsgård spelar huvudrollen som Börje Salming med Hedda Stiernstedt, Jason Priestley, Oscar Skagerberg, Pelle Holmström, Jack Langedijk, Kelly van der Burg och A.C. Peterson i bärande roller. Den förstnämnda är också stolt över seriens mottagande, bara några dagar innan årsdagen för Börje Salmings bortgång den 24 november 2022.

– Jag är så otroligt glad över publikens mottagande av serien. Vi har verkligen gått in med allt i denna serie och att den skulle bli en tittarsuccé redan efter 24 timmar är något jag aldrig hade kunnat drömma om. Jag tror att Börje hade varit så nöjd!

“Börje – The Journey of a Legend” är en dramaserie i sex delar som hade premiär den 19 november på Viaplay och TV3 och visas fortsatt på söndagar. En repris av avsnitten går även klockan 22:10 på TV3 på torsdagar.

Foto: Viaplay Sverige