I fredags var det USA-premiär för säsong två av dramaserien “BMF (Black Mafia Family)” – då avslöjade även 50 Cent att serien ska utökas med tre spinnoff-serier, i likhet med långköraren “Power”. Under premiärvisningen på TCL Chinese Theater i Hollywood i förra veckan sa 50 Cent till Variety:

“They got some really, really smart executives coming in to help rebuild Starz in the right way. And it’s exciting for me. You’ll get a chance to see three spinoff shows from ‘BMF.’ It’s ‘BMF’ immortal.”

“BMF” är baserad på den verkliga historien om ”The Black Mafia Family”. En organisation som grundades i Detroit 1985 av bröderna Demetrius “Big Meech” Flenory och Terry “Southwest T” Flenory. I början av 2000-talet drev bröderna en rullande drog-trafficking och penningtvättssorganisationen med direkta kopplingar till Mexikanska drogkarteller. 

Den första säsongen, som hade premiär hösten 2021, fokuserar på brödernas ingång i branschen och svårigheterna de mötte i början av sin karriär. I slutet av säsongen är bröderna de högst rankade dealarna i Detroit, men de har fortfarande inte helt byggt upp sin organisation. 

I säsong två får vi följa ”Meech”, som spelas av Demetrius Flenory Jr, och ”Terry”, som spelas av Da’Vinchi, när de planerar att ta över världen med sin familjeorganisation. 

Se säsong 1 på Viaplay, Lionsgate+ eller C More, samt se trailer för den andra säsongen nedan. Det är i dagsläget oklart när den nya säsongen kan få premiär via svenska streamingtjänster.

I slutet förra veckan avslöjades det också att 50 planerar att göra tv-serie av filmen ”8 Mile”. Han bekräftade även att Eminem kommer att vara med i produktionen, men i vilken utsträckning är fortfarande oklart. I en intervju med Big Boy sa 50:

“I’m gonna bring 8 Mile to television. We’re in motion.”

Foto: Starz Entertainment / Universal Pictures