Läs intervju med Silvana Imam om medverkan på soundtracket till fotbollsspelet.

Nästa vecka släpper EA Sports det efterlängtade nya fotbollsspelet “FIFA 23” som innehåller ett flertal nyheter i olika spellägen. Senaste veckan har speltillverkaren även avslöjat ratings för spelarna i “FIFA 23”, där Karim Benzema, Robert Lewandowski, Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne och Lionel Messi rankas högst på herrsidan. Omslaget pryds i år av Chelsea-stjärnan Sam Kerr och PSG-stjärnan Kylian Mbappé.

Nyss avslöjade EA Sports årets “FIFA 23 Soundtrack”, där svenska Silvana Imam bidrar med Jaqe-gästade “Hela Vägen Upp”. Låten finns med i spelläget VOLTA, där även artister som Central Cee, Nas, Jack Harlow, Kojey Radical och Denzel Curry bidrar med musik. Till “FIFA 23” och dess menyläge finns även musik av artister som Danger Mouse & Black Thought, Loyle Carner, M.I.A, Gorillaz och många fler.

I samband med tillkännagivandet av musiken till årets “FIFA 23”-soundtrack fick Kingsize Magazine möjlighet att ställa frågor till Silvana Imam. Nedan går det att lyssna på en teaser av låten, som även släpps som singel fredag 23 september via Spotify och andra digitala streamingtjänster.

Silvana, berätta om låten du bidrar med till FIFA 23 Soundtrack!

– Döpte den till “Hela Vägen Upp” för att enda vägen är upp. Basketen gav mig den där kämparglöden som alla som utövar någon sport pratar om och när du går ut på planen…i mitt fall just nu scenen… så är det go hard or go home. En kväll spelade Jaqe och Otman upp beatet för mig i studion, med co-prod av Nisj, och jag skrek så jävla högt för det var exakt den här känslan jag letade efter. Typ screwface season, ta fram din inre beast / ängel och skin ditt ljus, resten löser sig självt.

Du har ett stort engagemang för basket vet vi sedan tidigare. Hur ser din personliga relation ut till fotboll?

– Jag har aldrig spelat i lag men precis utanför min dörr där jag växte upp i Jakan fanns en stor gräsmatta som vi alltid brukade spela på. Jag hade bra bollkontroll men kändes helt onaturligt att sparka på en boll när allt jag ville var att plocka upp den och dribbla förbi alla. Jag har alltid jobbat med mina händer om du förstår vad jag menar. Skämt åsido så har den enda sporten jag följt, förutom basket, varit fotboll.


Har du något eller några favoritlag, i Sverige och utomlands? Favoritspelare, svenska och/eller utländska?

– Cristiano och Neymar för the showmanship. Älskar att de själva älskar att vara fotbollsspelare, det är kul att se på. Men vill du se bra fotboll ser du damlandslagets matcher!!

Om du skulle spela en VOLTA-match 3v3 i verkligheten, vilka två svenska landslagsspelare skulle du bilda lag med?

– Nathalie Björn och Kosovare Asllani!

Om du spelar en FIFA 23-turnering hemma i soffan mot andra vänner/bekanta/artister – vem/vilka möter du allra helst och vilka lag blir det isåfall?

– Bildar lag med old school RMH och möter alla oprogressiva bakåtsträvande galningar, haha. Enkel match för oss.

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av @silvanaimam

“FIFA 23” släpps 30 september 2022 till PlayStation 5, Xbox Series X|S, PC, Stadia, PS4 och Xbox One. Redan 27 september får köpare av “FIFA 23 Ultimate Edition” tidig åtkomst till det nya spelet. Mer info via easports.com

Visa detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av EA SPORTS FIFA (@easportsfifa)