DreamHack har under flera års tid varit en av världens största gaming- och kulturfestivaler. Nu står det klart att festivalen även kommer till Stockholm för ett arrangemang i november 2024, utöver det årliga sommareventet i Jönköping. Shahin Zarrabi, VP of Festivals på ESL FACEIT Group, säger i ett pressmeddelande:

“Att ta DreamHack till Stockholm är speciellt för mig personligen. Gaming hör hemma i Stockholm och vi vill bidra till och utveckla den unika kulturen som gör spelvärlden i staden så speciell. Från kreatörer och fantastiska Cosplay-artister, till de senaste spelen, produkterna och den bästa e-sporten. Vi bygger en plattform för alla.”

Bakgrunden till etableringen av festivalen i huvudstaden är att Stockholmsregionen anses vara en av de främsta europeiska regionerna för spelutveckling, enligt pressutskicket från DreamHack. I Stockholm finns allt från ledande AAA-utveckling till mobila spel och indieutvecklare närvarande, samt med fler spelutvecklare per capita än i någon annan stad. Arrangörerna nämner också det “svenska spelundret”, ett globalt känt fenomen, som har resulterat i ikoniska titlar som “Minecraft”, “Battlefield” och “Candy Crush”. Staffan Ingvarsson, VD för Stockholm Business Region, säger vidare:

“Jag är väldigt glad över att välkomna DreamHack till Stockholm 2024. DreamHacks arbete för att sammanföra gamers från olika delar av världen främjar kulturellt utbyte och företagande. Festivalen har stor betydelse för Stockholm och stärker stadens centrala roll i den globala spelvärlden. Vi har fler spelutvecklare per capita än någon annanstans i världen, och är en kreativ hotspot där e-sport, teknik, musik och mode möts. Det här är ett viktigt steg för att stärka Stockholms rykte som en välkomnande och progressiv plats för spelbranschen.”

DreamHack kommer att arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö i Stockholm – den största mässanläggningen i Norden. 

DreamHack Summer 2024 kommer till Jönköping mellan 14-16 juni. DreamHack Stockholm  kommer till Stockholm 22-24 november 2024.  Biljettförsäljningen för DreamHack Stockholm startar den 26 mars 2024.