Lotteri-ls
Spela på utländska lotterier online


 

 

Lotterier är otroligt spännande. Särskilt när det ligger många miljoner kronor i potten. En stor charm med lotto spel är att du med en liten insats har chansen till en enorm vinst. Det är klart att den där chansen är rätt så minimal. Men för många så är det just chansen till miljonerna som utgör nöjet med lotteriet.

 

Men nu kan det ju vara så att svenska Lotto inte bjuder på en nervkittlande vinst den här månaden. Då kan du blicka utåt mot andra länder. På nätet så kan du spela på ett italienskt lotteri såväl som ett amerikanskt. Fast betänk vilka regler för skatt som gäller då du väljer.

 

Så fungerar utländska lotterier

Det finns en rad olika internationella lotterier som du når via nätet. De fungerar ungefär som svenska Lotto men har ofta mycket större prispotter. Det beror bland annat på att många fler är med och spelar. Dessutom så kan det vara tal om fler dragningar per vecka vilket ökar spänningen.

 

Några populära utländska lotterier som du kan delta i online är:

 

SuperEnaLotto
I Italien så älskar de lotto lika mycket som vi svenskar gör. SuperEnaLotto är Italiens lotteri som har dragning tre gånger per vecka. Tisdag, torsdag och lördag. Något som är riktigt attraktivt med det här lotteriet är att det inte har något tak för jackpott. Det kan bli hur mycket pengar som helst!

 

Det italienska lotteriet är ett av de största som finns i världen och du når det via nätet. Du kan spela på svenska spelsidor som har licens från Spelinspektionen. Om du har tur så kanske du blir den som sätter nästa rekord med en vinst på över 1.7 miljarder kronor.

 

Du spelar med 6 nummer från 1 till 90. Du ska få 6 rätt för att vinna den största jackpotten. Om du skulle få 5 rätt plus extranumret så blir det andrapriset som också kan ligga på flera miljoner kronor.

 

EuroMillions
Ett av världens största lotterier heter EuroMillions och det har skapats av lotto-organisationer från Frankrike, Spanien och England. Med många som deltar i lotteriet så är det inte ovanligt med vinster på över 1 miljard kronor. Flera länder kan delta och lotteriet är lätt tillgängligt online.

 

Det kostar omkring 35 kronor att vara med. Du kan spela på flera rader och vara med i flera dragningar. Dragningarna sker på tisdagar och fredagar i Paris. Det går att spela på lotteriet upp till två timmar innan det blir dragning.

 

Powerball och Mega Ball
Det går också att spela på amerikanska lotterier. Det gör du via ett ombud som finns i USA. Många svenskar lockas att spela på lotterier som Powerball då vinsterna kan nå otroliga summor. Även om du kommer att få betala en hel del skatt på vinsten så kan det bli belopp som få andra lotterier kan mäta sig med.

 

När du ska spela på amerikanska lotterier så är det väldigt viktigt att du gör så via seriösa tjänster online. Läs mer om den tjänst som du är intresserad av och se om andra svenskar har fått utbetalningar efter att ha vunnit.

 

Spela på utländskt lotteri utan skatt på vinster

Det går att spela på utländska lotterier utan vinstskatt. Om du väljer en svensk lotteritjänst online så kommer du åt flera europeiska lotterier. Dessa kan du spela på och sedan behålla vinsterna utan att skatta.

 

Men kontrollera noga att du verkligen använder en onlinetjänst som är godkänd av Spelinspektionen och som har en svensk licens. Alternativet är att du spelar lotto på annat språk i ett EES land.

 

Om du vinner på ett lotteri som finns inom EU och som inte riktar sig till svenska spelare så behöver du heller inte skatta på din vinst. Men då får du förstås inga instruktioner på svenska och du måste ta reda på precis hur de kommer att skicka vinstpengarna till dig i Sverige.

 

Glöm inte bort att det kan bli tal om skatt på lotterivinsten i landet där dragningen sker. Det här gäller särskilt för de amerikanska lotterierna. Där kan det bli så att du inte får behålla mer än omkring 40 % av det som du vann.

 

Tänk också på att utbetalningen av en vinst från ett utländskt lotteri kanske inte sker i en klump. Om det blir flera år med utbetalningar varje månad så kan det också bli mycket mer skatt. Då är det säkrare att välja en tjänst där du ser Spelinspektionens signum på hemsidan. Med svensk licens så blir det ingen skatt på lotteriet!

 

Strategier för att vinna på lotteri

Nu kan det ju låta som att vinsten på det utländska lotteriet är garanterad eller enklare att vinna. Bara för att fler spelar, jackpotter blir större och dragningarna sker oftare så innebär det inte att dina vinstchanser ökar.

 

Det finns en undersökning från Spelinspektionen som visar att en av fem svenskar tror att chansen att vinna drömvinsten på Lotto är mindre än en på miljonen. Sanningen är den att chansen att vinna högsta vinsten är 1 av 336 227 681. Det kan beskrivas som 0,00000000102816 i procent.

 

Det verkar alltså som att vi har övertro på turen. Men det gäller att komma ihåg att lotteriet inte bara handlar om vinsten. Det här är en spelform som erbjuder stor spänning. Den kostar inte mycket och det är klart att du kan ha en strategi för att få ut mer nöje av din spelupplevelse.

 

Här är några smarta tips för dig som vill maxa spelnöjet du får ut av svenska och utländska lotterier:

 

– Lär dig mer om lotteriet för att förstå hur det fungerar
– Spela bara med pengar som du har råd att förlora
– Dagdröm och njut av fantasier om vad du hade gjort med den största vinsten. Vinstfantasier är en del av spelnöjet!
– Välj ett lotteri som tilltalar dig och som du lätt kommer åt via dator eller mobiltelefon.
– Spela med nummer som du känner lite extra för. Kanske är det din födelsedag eller andra nummer som du har upplevt tur med förr.

 

Lotterier bygger på tur. Sluta spela om du känner att det inte är kul och att du inte har flyt. Om du har svårt att behärska dig så kan du använda Spelpaus.se för att ta en paus från spelen online. Spelpaus respekteras av lotterisajterna som har den svenska spellicensen.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL