5f2d30fa05d9010e180815f2
Så spelar du på F1 (alternativ till racevinnare) 

 

Att spela på sport är något som de flesta hört talas om och det är något av en tradition att varje helg spela på antingen hästar eller fotboll. Men i Norden finns det också en stor publik för motor racing, inte minst för den högst respekterade sporten Formula 1. Sporten omgärdas i hög utsträckning av glamour och spektakulära evenemang som arrangeras i fem olika världsdelar. Dessa är Australien, Asien, Europa, Nordamerika respektive Sydamerika. Men det är inte lika vanligt att spela på F1 som på andra sporter. Det må hända vara en konsekvens av att det inte finns något som kan jämföras med Stryktipset som fått gemene man intresserad. Men, om du vill spela på F1 så finns det massor av marknader utöver vinnare att kika in på. I denna artikel kommer vi titta närmare på några av dem.

 

Välj Ett Bra Spelbolag

För att spela på alternativa marknader måste du välja ett spelbolag som erbjuder ett stort utbud. Ett bra ställe att jämföra spelbolag är via nettikasino där bonusar och jämförelser återfinns. Eftersom F1 är en aningen nischad sport i termer av betting är det viktigt att du börjar med att identifiera bra aktörer. Dessutom är det alltid viktigt att hitta det bästa oddset för att på lång sikt ha en chans att vinna.

 

Snabbaste Varvtid

Ett F1 race ger mycket till publiken utöver att kröna en vinnare. Inför racet bestäms startordningen genom ett kvalvarv där den snabbaste bilen startar etta, andra startar två och så vidare. Men det är inte alltid samma bil som har den snabbaste kvaltiden som har den snabbaste varvtiden i racet. Ett strålande exempel på det är när Kevin Magnussen i fjol, samt året dessförinnan, mot alla odds slog till med den snabbaste varvtiden. Vissa spelbolag betalade 1000 gånger pengarna på utfallet, som visade sig vara möjligt.

 

Faktorer som avgör vem som får snabbast varvtid kan vara hur fräscha däck som sitter på bilen i slutet av racet, om det är en bil som befinner sig i ingenmansland och har fri bana att köra på och så vidare.

 

Säkerhetsbil Under Racet

Något som gör att intresset för F1 är högt är att det finns stora risker för spektakulära krascher. Dessvärre tenderar de större krascherna att rubba balansen i racet genom att en säkerhetsbil skickas ut på racingbanan. Det görs för att säkerställa att personalen kring banan på ett säkert sätt kan bärga undan skadade fordon och förare kan förflyttas till läkaren.

 

Men säkerhetsbil är också en binär spelform. Du som spelare kan alltså spela på om det kommer att vara en säkerhetsbil i racet eller inte. Så genom att studera historiska mönster i racen och titta på väderleksrapporten, kanske du hittar ett spännande spel i denna spelform.

 

H2H – Head To Head

Att förutse vem som vinner ett race kan vara tämligen enformigt. Men kanske finns det en mittfälts fight som är riktigt intressant och du har feeling för vinnaren? I så fall kan spelformen H2H passa dig. Du spelar helt enkelt på att en förare kommer före en annan i racet. Det är viktigt att kika på spelbolagets regler för denna spelform, för att veta vad som händer om en förare bryter racet eller om de kraschar in i varandra.

 

Träningsvinnare

Om du är ett inbitet fan som vill göra träningsrundorna mer intressanta kan du spela på vem som vinner träningen. Det finns möjligheter att träffa in en oväntad vinnare här till följd av att många förare testar nya delar på bilarna och inte har som målsättning att sätta snabbaste varvtid. Exempelvis vann en Racing Point träning 1 under årets andra race i Österrike då Sergio Perez var snabbast av alla förare.

 

 

Foto: Daniel/Pexels

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL