5f2d30fa05d9010e180815f2
Guide över hur du spelar på Miljonlotteriet


 

 

Sponsrad artikel i samarbete med AWISECO:

 

Den internationella rörelsen, IOGT-NTO är en internationell organisation som står bakom Miljonlotteriet. De jobbar målmedvetet mot onykterhet inklusive alkohol och narkotika klassade preparat. Just här i SVEA riket så har man delat upp organisationen i 23 distrikt, en för varje landskap, och kan liknas väldigt mycket med den som idrottsrörelsen förespråkar.

 

För att man ska kunna få fram sitt budskap så har man förverkat många föreningslokaler med olika storlekar där medlemmar har möjligheten att mötas på regelbunden basis och lufta sina idéer och tankar. En del av dessa lokaler fungerar även som fritidsgår för grannskapets ungdomar. Förutom de så driver man även två folkhögskolor inklusive ett behandlingshem.

 

Just lotteri delen är den som finansierar den största delen av deras andra verksamheter och är förståeligt en livsviktig del av koncernen. Skraplotterna utgör den huvudsakliga del av själva lotteriet, vilka erbjuds med en prenumerationsbaserad modell i butiker men även på nätet. Man har även efterliknat sin stora konkurrent, Postkodlotteriet, där man arrangerat tv-program såsom Lyckohjulet och Pengarna på Bordet, vilka båda vunnit stor popularitet bland den breda publiken.

 

En ökad popularitet

 

Miljonlotteriet rankas som nummer två i paritet med de andra aktörerna. Man kan idag stoltsera med 250 000 spelare vilka köper sina lotter genom att prenumerera på en viss paket, där lotterna levereras till den förvalda adressen. Man kan även prenumerera på dessa i både butik men även online. Förutom skraplotterna så är även dess bingo populär just på grund av att man kan satsa så lite som två kronor per spelomgång.

 

Sedan nätet fått allt större betydelse för svenska folket så har även Miljonlotteriets spelsajt blivit av större betydelse. Deras webbplats liknar dock mer de som utlandsbaserade casinon erbjuder till sina kunder och knappast den folkhems trevliga atmosfär, vilket är lite överraskande.

 

Jackpottar och spelvarianter

 

Förutom lotter och bingo så trycker man också hårt på att erbjuda olika former av jackpotter vilka är ganska stora i jämförelse med deras konkurrenter. Ganska otippat så erbjuder man även jackpottar för alla de skraplotter som du köper. För varje lott som du köper så kommer du per automatik att kvalificera dig för tre dragningar per kalenderår.

 

Själva spelande pågår 24 timmar om dygnet med reservation för antalet deltagare då det hela ställs in om deltagarantalet skulle vara under minimikravet. Men frukta ej för du behöver endast vänta på nästa omgång för att kunna börja spela igen. Du kan spela klassisk bingo, inklusive variantbingo, hör till standardutbudet men du har även möjligheten att spela möbel bingo.

 

Möjligheten att kunna kommunicera

 

Idag så utgör chattrummet förmodligen den största delen i ett bingospel: Man vill kunna konversera med de andra spelarna och diskutera själva spelupplägget. Förr i tiden, utan alla smarta telefoner, datorer och plattor så träffade man sina bekanta i en lokal och sedan spelade bingo allesammans. Idag så är det helt annorlunda, men man önskar fortfarande ha en social kontakt med de som deltar för att känna en del av gemenskapen som blivit en del av historien. Just därför så är en väl fungerande och inbjudande chatt ett krav för de bolag som arrangera bingospel på nätet.

 

Prioritering av ungdomar

 

Själva Miljonlotteriet startades för mer än 50 år och är således ingen nybörjare när det kommer till folkspel. Den har idag sin adress i Mölnlycke i Västra Götalands lä. Man ska även nämna att en av deras folkhögskolor huserar på samma ort, den andra ligger i huvudstaden, närmare sagt, stadsdelen Nacka. IOGT-NTO använder delar av överskottet som välgörenhet till ett flertal förbund såsom de två nykterhetsrörelserna, ungdomens och scoutförbundet, vilka jobbar hårt med att förhindra alkohol- och drogmissbruk.

 

Just därför så ska man komma ihåg att när man köper en lott från Miljonlotteriet så bidrar man automatiskt till att förebygga drog, alkohol och missbrukar problem samtidigt som man hjälper ungdomar att hålla sig ifrån sådana typer av aktiviteter där de istället får chansen att ägna sig åt något mer produktivt som gynnar deras framtid.

 

 

Foto: Jacqueline Macou/Pixabay

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL