Nya smarta högtalaren Google Nest Hub lanseras i Sverige


 

 

Google lanserar idag en ny smart högtalare, Google Nest Hub, som gör sällskap till tidigare lanserade högtalarna Google Home och Home Mini i Sverige. Nest Hub har, utöver röststyrning, en bildskärm som möjliggör för nya bild- och videoupplevelser.Det går att titta på musikvideor från YouTube, få en steg-för-steg guide av ditt utvalda recept för kvällen eller smidigt få en samlad kontrollvy för styrning av uppkopplade enheter i hemmet.

 

Nest Hub har en 7-tums skärm och den inbyggda Google-assistenten ger Nest Hub ger dig tillgång till flera av Googles mest populära tjänster samlat under ett och samma tak – såsom Sök, Kalender, Kartor, YouTube och Google Photos. Andrea Lewis Åkerman, kommunikationsansvarig på Google i Sverige, säger i ett pressmeddelande:

 

“Tanken bakom Nest Hub är att den ska vara aktiv och användbar precis när du behöver den, för att sedan smakfullt passa in i hemmets design och ge nytt liv åt dina favoritbilder i det inaktiva läget. Medan Google Home och Home Mini interagerar via röst, kompletterar Nest Hub språket med det visuella. Röststyrning av allt från musik och recept till nyhetskällor och det uppkopplade hemmet får därmed ett spännande visuellt spelrum som skapar nya användningsområden för oss här i Sverige.”

 

 

Nest Hub är också designad för att passa in i hemmets alla rum, och lanseras i färgerna krita och kol. Ljussensorn Ambient EQ har ett register på över över 16 miljoner färger och toner som automatiskt anpassar sig till det aktuella ljuset i rummet. När du släcker lamporna för kvällen, reducerar Nest Hub även sin skärmstyrka.

 

Priset för Nest Hub är 1 449 SEK och finns tillgänglig för köp hos bland annat Elgiganten, MediaMarkt, Kjell & Co, Clas Ohlson, Netonnet, Komplett och i Google Store.

 

 

 

Kingsize Magazine fick även möjlighet att testa Google Nest Hub i en Oscar Properties-lägenhet vid Torsplan i Stockholm, se bilder nedan!

 

 

IMG_20190522_163035
IMG_20190523_121652
IMG_20190524_125956
IMG_20190524_130223
IMG_20190524_130609

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL