Fem lyxiga kreditkort att drömma om


 

 

Kreditkort har idag sin självklara plats i var mans plånbok och är knappast något vi höjer på ögonbrynen åt. Men det är skillnad på kreditkort och kreditkort. Här ska vi ta en titt på några av världens kreditkort som är så exklusiva och mytomspunna att det är få förunnat att ens någonsin få hålla i ett. Låt oss drömma oss iväg till ett liv där något av dessa kort är en del av vår vardag.

 

Dubai First Royale Mastercard

Ser du något som glittrar i mitten av det här kortet från Mastercard? Det är bara en 0,235-karats diamant. Ramen då? Jodå, den är i äkta guld. Kortet lär kunna skådas om du befinner dig i extremrika sällskap i Förenade Arabemiraten, så som bland kungligheter eller oerhört förmögna personer. Men inte ens då är det säkert att du skulle få syn på ett. Kortet delas nämligen inte lättvindigt ut till någon, så även ultraförmögna prinsar måste ansöka om att få en inbjudan till kortet. Ansökan kostar 7000 dirham (omkring 19 000 svenska kronor) men lycklig kan den som beviljas kortet vara. Det finns nämligen ingen gräns för vad som får köpas på kreditkortet, och då menar vi ingen gräns.

 

Namnlös

 

Centurion Card från American Express

Har du spenderat och återbetalat minst 250 000 amerikanska dollar med ditt Amex-kort under det senaste året? Inte det? Nä okej, vad synd. Annars hade du nämligen haft chansen på detta Centurion Card, även kallat “det svarta kortet”. För bara 7 500 dollar kan den med spenderarbyxor lägga vantarna på kortet och sedan är årsavgiften 2 500 dollar. Som hittat!

 

Namnlös1

 

Sberbank Visa Infinite Gold Card

Guld, pärlor och diamanter – Sberbank sparar inte på krutet när de exklusivt designar detta kort som är begränsat till de 100 främsta bankkunderna. För den som är sugen på kortet kostar det omkring en miljon svenska kronor, varav 650 000 spänn går till själva tillverkningen av kortet. Resten av vad som blir kvar miljonen sätts dock in på kreditkontot. Försäkringar värda miljoner ingår, liksom tillgång till lyxresor och världens finaste golfbanor. Och det bästa av allt? Inga förseningsavgifter om du slarvar med räkningen.

 

Namnlös2

 

J.P. Morgan Reserve Card

Palladium är ett metalliskt grundämne, tillhörande lätta platinametaller, som är värt ungefär lika mycket som guld. Varför ger vi denna kemilektion? Jo, för att det är just palladium som J.P. Morgan Reserve Card är tillverkat av. Är du en av JPMorgan Chases & CO:s bästa och rikaste kunder (du behöver minst 10 miljoner amerikanska dollar i tillgångar) så får du kortet. Kortet är perfekt för jetset-livet med tillgång till utvalda flygplanslounger, 3 x flygbonus med mera.

 

Namnlös3

 

The Merrill Lynch Octave Black Card

Listans andra svarta kort är tillverkat av svart metall och erbjuds till American Banks mest förmögna kunder. 10 miljoner amerikanska dollar behöver du ha pytsat in på banken för att ha chansen på The Merrill Lynch Octave Black Card. Du betalar 950 dollar i årsavgift, men å andra sidan finns det ingen kreditgräns för kortet och du får riktigt schyssta deals när du reser med privatjet.

 

Namnlös4

 

 

I väntan på att du når den status som krävs för ovanstående kreditkort, så är du välkommen att besöka Kreditkortslistan som hjälper dig att jämföra och hitta marknadens bästa kreditkort för vanliga konsumenter.Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL