Få gratis ekonomisk rådgivning


 

 

Det finns massvis med gratis hjälp att få, oavsett om du vill ha hjälp att styra upp din privatekonomi, lära dig hur olika skatter fungerar eller kanske behöver råd inför ett kommande husköp. Privatekonomi är inte alltid så enkelt och ibland kan man känna att lite extra vägledning hade varit hjälpsamt. Som tur är finns det flera organisationer och företag du kan vända dig till när du har ekonomiska frågor.

 

 

Kommunen kan hjälpa dig
Om du har hamnat i en ekonomiskt svår situation eller när du behöver hjälp att budgetera kan du få gratis hjälp av kommunen. Ett exempel är Göteborgs kommun som erbjuder budget- och skuldrådgivning till alla som är boende inom kommunen. Har du till exempel mycket skulder kan du bli beviljad skuldsanering av Kronofogden. Rådgivarna hos Göteborgs kommun kan hjälpa dig att förbereda dig inför ditt möte med Kronofogden och informera dig om hur det hela går till.

 

Nästan alla kommuner har liknande hjälp som erbjuds helt utan kostnad. Nybro Kommun har till exempel rådgivning som vänder sig till hushåll som inte klarar av sina löpande utgifter med hushållskassan. Genom kommunens hjälp kan behövande upprätta en budget och planera ekonomin.

 

 

Banker har också kostnadsfri rådgivning
När du är kund hos en bank kan du använda dig av deras ekonomiska rådgivare. Du kan få hjälp med allt från att upprätta ett blancolån med bra villkor, se över ditt fondsparande eller få information om pensionssparande genom att kontakta din banks rådgivare. Det brukar både finnas möjlighet att boka telefonmöten och personliga möten som sker på bankens kontor. Om du hellre vill få råd och tips online brukar de flesta stora banker ha digitala hjälpavsnitt som du kan ta del av genom att surfa in på deras webbsidor.

 

 

Rådgivning genom olika företag eller organisationer
Något som är värt att lägga på minnet är att bankens rådgivare ibland är väldigt ivriga med att rekommendera produkter eller lösningar som finns hos banken de representerar. Vill du hellre ha neutral rådgivning kan du vända dig till en oberoende organisation som till exempel Småspararna. Det finns även företag som erbjuder ekonomisk rådgivning. Även om det brukar kosta att få hjälp genom dem kan du ibland få den första rådgivningen kostnadsfritt.

 

 

Besök webbsidor som handlar om ekonomi
Om du har en specifik fråga om något ekonomiskt kan du googla dig fram till hemsidor som har svarat på frågan. Det finns massvis med olika sidor som ger gratis råd om allt från aktiehandel till hur du sparar på bäst sätt. Ta till exempel del av den här listan där 187 ekonomiska bloggar på svenska finns med. Genom att besöka liknande webbsidor kan du lära dig mycket om privatekonomi och det bästa av allt är att det är helt kostnadsfritt.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat


NULL