5ebe5f2072aaf323604db793
E-sport-s
Den ökande populariteten av e-sport


 

 

E-sporten är ett fenomen som i allt större utsträckning uppmärksammas av även traditionell media idag. Medan denna form av tävling tekniskt sett kan spåras tillbaka till början av 1970-talet är dagens organiserade e-sportsverksamhet något väldigt annorlunda.

 

E-sport har gått från att vara ett ganska nischat område till något som drar till sig miljontals tittare över hela världen vid stora turneringar och event på förhållandevis kort tid. Men e-sport är fortfarande en samlingsnamn för många olika tävlingar.

 

Medan den gemensamma nämnaren är att de spelas på en dator eller konsol, har de olika ligorna inte mycket mer varandra att göra. Många av de stora e-sportsorganisationerna idag har dock lag för flera olika sorters spel. På samma sätt som en idrottsförening som AIK är involverad i en mängd traditionella sporter.

 

För de som är intresserad av ett spel inom e-sport och mycket insatt i det kan hur utomstående använder termen e-sport därför verka som att gruppera fotboll och ishockey i samma kategori eftersom de båda är sporter och det därför är exakt samma form av intresse. Så “ung” som e-sporten fortfarande är det dock en fullt naturligt representation som säkert kommer att minska med tiden.

 

Men vi har också sett i många länder att traditionella idrottsföreningar börjar investera i e-sport och e-sportlag. Detta har bland annat hänt i stor utsträckning just i USA där bland andra Golden State Warriors, Huston Rockets och Sacramento Kings alla har tagit sådana initiativ. Och här i Europa har klubbar som Valencia, Schalke 04, och Fenerbahçe gjort detsamma.

 

Ett annat tydligt tecken på att e-sportens acceptans i samhället är att det nu förekommer en hel del betting på matcher, precis som i majoriteten av traditionella sporter. Sajter som Tippat.se fokuserar i stor utsträckning just på bettingsajter på nätet och kan tipsa om vilka sajter man kan välja mellan.

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL