5f2d30fa05d9010e180815f2
Zlatans jakt på Champions League-titeln


 

 

Premier League har gått in i på sista svängen. Efter en höst som, minst sagt, har varit turbulent är det drygt 15 matcher kvar för de tjugo lagen att spela. Aldrig tidigare har väl så många tränare fått sparken på så kort tid, och förhandstippningarna gick käpprätt åt motsatt håll. I ledningen ligger i skrivande stund Manchester City, hela 15 poäng före tabelltvåan Manchester United, som ligger på samma poängställning som tätt efterföljande Liverpool och Chelsea.

 

 

Som alltid när man pratar om Premier League, oavsett om det är i internationella eller svenska medier, handlar mycket om Zlatan Ibrahimovic. Rykten har alltid cirkulerat runt 36-åringen, men sedan hans korsbandsskada i början av förra året har det gjort det mer än någonsin. Efter att han inte presterat som förväntat under sin comeback i slutet av året, har han återigen fått ta ett steg tillbaka. Och ett steg tillbaka innebär som vanligt att media ifrågasätter hela hans framtid i laget och i England.

 

 

“Bästa svenska spelaren”

Zlatan hade ett otursamt 2017 och hoppades vara tillbaka på planen redo för både Premier League och Champions League vid årsskiftet. Nu uppges svensken inte vara spelklar förrän tidigast februari. Men det ska mer till än ett skadat knä för att knäcka Ibras självförtroende. Enligt uppgifter till bet365 ska svensken i en intervju ha kallat sig själv ”den bästa svenska spelaren” i historien och kritiserat svenska medier för att inte kunna acceptera hans storhet. Men trots sin storhet ser det inte ut som att hans Manchester United är på väg mot en ligaseger. Sajten för sportsbetting har nämligen rivalen Manchester City som förhandsfavorit med oddsen 1,012.

 

 

Sista laget

Avsaknaden av Zlatan på planen har givetvis startat rykten om att han kan vara på väg att lämna England. Uppgifter har cirkulerat om att han kan vara på väg till länder som Kina, USA och Turkiet. Men detta sägs vara uppgifter utan underlag. Nu har även Manchester Uniteds högljudde tränare José Mourinho gått ut i media och sagt att Zlatans dröm är att avsluta sin fotbollskarriär i klubben. Drömmen om ett Champions League-guld sägs vara det som får honom att prestera på en så hög nivå, trots sin ”ålder”, och det finns fortfarande en chans att han kan få se sig själv med Champions League-pokalen om han är kvar i klubben.

Champions League-drömmen

Det är ingen hemlighet att det Zlatan jagar mest av allt (just nu) är en seger i Champions League. Genom åren har han vunnit mängder av ligor, men trots att han har varit med i finalen har det aldrig slutat med seger. En klen tröst är att han under sin karriär har spelat i ligan med sex olika lag. Huruvida det blir en seger med Manchester United återstår att se.

 

Manchester United slutade som segrare i sin grupp i gruppspelet, men det är som vanligt tunga namn vidare till åttondelsfinalerna. PSG, Bayern München, Barcelona och Real Madrid är bara några av dem.

 

 

Manchester United

 Publicerat:
RedaktionenNULL