5f2d30fa05d9010e180815f2
Zlatan backar Jimmy Durmaz: “I am the new ZWEDEN”


Se SVT-dokumentären “Zlatan – för Sverige i tiden”.

 

 

Efter hatstormen mot Jimmy Durmaz har en rad politiker, kändisar och artister slutit upp under hashtagen #backadurmaz. Så gör även Zlatan Ibrahimovic, som under gårdagen la upp en händelse på Instagram där han uppmärksammar SVT-dokumentären “Zlatan – för Sverige i tiden” med texten “I am the New ZWEDEN” tillsammans med hashtagen #backadurmaz. Dokumentären finns ute sedan i juni och lägger fokus på Zlatans resa från grusplan till staty.

 

“Zlatan ser tillbaka på sin osannolika resa från grusplanen i Rosengård till att nu bli avbildad som staty i skimrande brons. En resa som kantas av historiska mål, vinster och pokaler i världsfotbollens toppskikt men som lika mycket handlar om att ta sin plats i det svenska samhället. Att gå sin egen väg och bejaka det som är annorlunda, en känsla av utanförskap och motstånd som Zlatan lyckats vända till en drivkraft genom livet. Leo Razzaks dokumentär berättar om en spelare som valt att omfamna Sverige, men på ett nytt sätt. På Zlatans sätt.”

 

 

Ikväll spelar Sverige sin avgörande gruppspelsmatch mot Mexiko och inför den passar Zlatan även på att skicka en hälsning.

 

 

We can and We will #SwevsMex

Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

 

 

Se dokumentären “Zlatan – för Sverige i tiden” via SVT Play här: https://www.svtplay.se/video/18204514/zlatan–for-sverige-i-tiden?info=visa

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL