fotboll-pixabay-LS
Vilka lag håller några av dina favoritartister på?


 

 

Årets Premier League-säsong har dragit igång, något som är efterlängtad hos många fotbollsfans runt om i världen. Dessa fans kommer i alla olika former. Allt ifrån lokala supportrar till världsartister som av någon anledning fått upp ögonen för ett visst lag. Så vilka lag håller några av de mer välkända artisterna egentligen på och varför?

 

 

Stormzy – Manchester United

En uttalad Man United-supporter som är polare med stora delar av den nuvarande truppen, bland annat Pogba och Lingard. Han skapade rubriker efter den senaste Glastonbury-spelningen där han rappade om den tidigare tränaren David Moyes.

“I come to your team and f**k s**t up – I’m David Moyes”, under sin öppningsakt, Know me from.

 

Gee Dixon – Djurgårdens IF

På den svenska fronten är Dixon en uttalad DIF-supporter. Han släppte nyligen “Huvudstaden är blå” tillsammans med klubben som han följt sedan han var liten.

 

Jay Z – Arsenal FC

Jay Z har fastnat för “The Gooners” i norra London och i en intervju bjöd han in spelarna att festa med honom i New York. Låter inte helt fel va?

“I want them to party in New York, my city. I will look after them and make sure that they have some amazing nights out.The next time I’m playing in England I would like the Arsenal players to come and watch my gig and then come backstage afterwards. I know how hard professional sportsmen work so I want to offer an incentive for the guys”

 

Dr Dre – Liverpool FC

Den tidigare NWA-medlemmen har vid ett flertal tillfällen uttalat sig om sin kärlek till Merseyside-klubben i England. Dre kommer som bekant från Compton i Kalifornien, men fick upp ögonen för den engelska klubben i slutet av 80-talet.

“They’re the team I always look out for when I’m at home. Back in 1988 I was in London on a promotional tour with NWA, and one night we were watching TV and these cool cats in red came on the box. They whupped some poor dudes four or five zip”

Frågan är om Dre får fira Premier League-titel den här säsongen? Flera sajter erbjuder Premier League odds på att de vinner ligan, utöver den kommande stormatchen mot Arsenal där bortalaget har upp till 7 i odds på spelbörsen. Kan det bli en skräll?

 

 

Pusha T – AC Milan
Ena halvan i Clipse-duon blev möjligtvis inspirerad av Mario Balotellis dagar i Milano-laget inför en spelning 2013. Han kom nämligen ut på scenen med en AC Milan-tröja med texten “Camorra” , vilket syftar på en av de maffiagrupper som är verksam i Italien, främst i Neapel.

 

Drake – Toronto FC
Det finns dessvärre ingen intressant berättelse om några cool cats eller italiensk maffia, anledningen är betydligt mer simpel än så. Drake är uppvuxen i Toronto, frågan vi ställer oss är om hans påstådda förbannelse även gäller för sitt hemmalag. Det har gått så långt att den italienska klubben, AS Roma, förbjudit spelarna att ta bilder tillsammans med Drake.

 

 

 

pusha-t-creative-commons-ics-digital-S

 

 

Foto: Pixabay / Creative Commons Rapper Pusha T in 2013 av Simon Abrams CC BY 2.0

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL