5e81bb9b7f80ce30463cf002
Inför Champions League-kvarsfinalerna – del 2


Efter två oavgjorda matcher på tisdagen tippar Malkolm Landréus utgången i PSG – Chelsea och Real Madrid – Dortmund som inleds onsdag kväll.

 

 

 

Paris Saint-Germain – Chelsea

 

Helt klart det mest öppna mötet på förhand. PSG har utvecklats mycket sen i fjol. Man har blivit mer som ett lag och dessutom förstärkt med spelare som Edinson Cavani och Yohan Cabaye. Ett lag som visserligen inte sätts på prov lika ofta som sina motståndare, men man får inte glömma att det krävdes bortamål för att slås ut av Barcelona för bara ett år sedan. Sedan dess har även vår svenska superstjärna bara blivit bättre och är i dagsläget i princip ostoppbar. Chelsea å andra sidan känns lite instabila för tillfället. Trots 6-0 krossen mot London-rivalen Arsenal nyligen har man också åkt på plumpar mot lag som Aston Villa och senast Crystal Palace. Avsaknaden av en riktig målgörare gör att man förlorar en dimension i sitt spel och därför är skadan på Samuel Eto’o ett stort problem, då allt hänger på en sargad Fernando Torres. Även Ashley Cole, Mohammed Salah och giganten Nemanja Matic är otillgängliga. Enda fram tills nyligen har jag haft Chelsea som knappa favoriter i detta möte. Men med dagens läge i åtanke har jag en känsla för att PSG kan ta sig vidare här. Laurent Blanc är en duktig taktiker och även om José Mourinho aldrig är rolig att möta över två matcher och Chelseas rutin i dessa sammanhang talar i deras fördel, så tror jag att Zlatan & co har en bra chans att nå semifinal.

 

Lag vidare till semifinal: Paris Saint-Germain

 

 

 

Real Madrid – Dortmund

 

Revanschdags för Real Madrid? I fjol slogs man ut i semifinalen av just Dortmund som hade en fantastisk säsong. Förutsättningarna inför årets drabbning är dock kraftigt förändrade. Sju av de elva spelare som senast mötte Real Madrid är otillgängliga i detta första möte. Samtidigt har Real Madrid spelat upp sig rejält under säsongen och med nyförvärv som Gareth Bale är man stora favoriter här. Visserligen saknar man viktige vänsterbacken Marcelo, men det ska inte störa nämnvärt. Är det något som talar för Dortmund är det just det faktum att man är uträknade. Jürgen Klopp är en extremt skicklig tränare och uppstår det möjligheter för tyskarna så kommer man hugga. Jag ser dock ett nytänt Real Madrid som favoriter både i detta dubbelmöte och i en fortsatt kamp om pokalen.

 

Lag vidare till semifinal: Real Madrid

 

 

 

Av Malkolm Landréus
Publicerat:
RedaktionenNULL