Handbolls-EM: Oddsen för svensk vinst


 

 

Sverige kommer att stå som medarrangör för herrarnas handbolls-EM i januari. Det kommer att bli det största europamästerskapet hittills. Istället för 16 nationer kommer hela 24 länder att göra upp om vilka som är bäst i Europa.

 

Tillsammans med Norge och Österrike kommer Sverige mellan den 10-26 januari att arrangera ett gruppspel, mellanspel och till sist ett slutspel. Semifinalerna och finalen kommer att spelas i Stockholm medan gruppspelet kommer att vara fördelat mellan städerna Malmö, Göteborg, Trondheim, Graz och Wien. Sverige är en av de stora förhandsfavoriterna att vinna hela mästerskapet. Landslaget kommer samtidigt att möta ett tufft motstånd, framför allt från Frankrike och grannationerna Danmark och Norge.

 

 

 

Vad som talar för en svensk seger

 

Sverige är ett av de mest framgångsrika lagen i handboll genom tiderna. Av de tretton arrangerade europamästerskapen har de vunnit fyra guld. De har även blivit världsmästare fyra gångar, tagit tre VM-silver och fyra VM-brons. Inför det kommande EM-spelet går landslaget in som regerande silvermedaljörer. I EM 2018 tog de silvret efter att ha förlorat finalen mot Spanien.

 

Sverige hamnade i en relativt enkel grupp i lottningen, skriver https://www.expressen.se/sport/handboll/. I grupp F kommer de att möta Slovenien, Schweiz och Polen. Det riktigt tuffa motståndet kommer däremot om Sverige går vidare till mellanspelet. Då väntar eventuellt både Norge och Danmark.

 

 

Vad som talar emot en svensk seger

 

Sverige har en lång historia med goda resultat, dock har det inte varit lika tydligt under 2019. I VM i Danmark/Tyskland i början på året slutade de på en femteplats efter att ha förlorat mot både Danmark (som vann) och Norge (som tog silver). I de två sista landslagsmatcherna innan EM ställdes laget mot Island, varpå de förlorade den första matchen men vann den andra. Vänstersexan Mattias Zachrisson, som till vardags spelar i tyska Füchse Berlin, är också skadad och det är osäkert om han hinner återhämta sig, berättade han för https://www.aftonbladet.se/sportbladet/.

 

 

Betting på handboll

 

Handboll har alltid varit stort i Sverige och det är en av världens mest omtyckta bollsporter. Det är en vanlig kategori inom sportbetting och https://www.betfair.se/sport/handball har odds på internationella mästerskap såväl som på europeiska ligor. Redan nu går det att spela på vilka som kommer att vinna EM, varav oddset för Sverige är 5.0. Det allra bästa oddset har däremot Danmark med 3.3, följt av Frankrike med 4.0. Den här bettingformen kallas för vinnare eller långtidspel. En annan vanlig spelform i handbollsbetting är matchvinnare. Det är ett spel på vilket lag eller vilken nation som vinner en specifik match. En annan variant är över/under. I den här spelformen väljer bettaren ett antal mål och om hen tror att det kommer att göras fler eller färre än det antalet. Det går att spela på över/under för en hel match, till halvtid eller för varje lag.

 

 

 

 

Sveriges tidigare handbollsmeriter kommer att hyllas under EM. Inför den svenska premiärmatchen i Göteborg kommer landslaget från VM 1990 att hyllas tillsammans med den tidigare förbundskaptenen Bengt Johansson. Inför finalen på Tele2 Arena är det landslaget från EM 2000 tur. Det vilar därmed extra stora förväntningar på det nuvarande landslaget och det blir upp till bevis om de kan leverera.

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL