Street art-konstnären Herr Nilsson skapar skulpturer av skräp från Sveriges hav


I samarbete med organisationen Rena Mälaren.

 

 

Den välrenommerade street art-konstnären Herr Nillson ligger bakom ett inspirerande initiativ som växt fram av allt skräp vi kastat i havet. Rena Mälaren, som är en ideell organisation som dyker och drar upp skräp från havets botten, har försett konstnären med material hämtat från havets botten som sedan blivit en serie konstverk som allmänheten snart kan beskåda på diverse hemliga platser runt om i Stockholm under sommaren.

 

– Efter många år av provokativa street art konstverk runt om i världen så sökte jag något nytt och extra meningsfullt här på hemmaplan, säger Herr Nilsson i ett pressmeddelande.

 

– När en vän presenterade idén för mig att skapa något unikt från skrot på havets botten och på så sätt bidra tillbaka till ett renare hav, så lät det direkt helt rätt, fortsätter herr Nilsson. Jag kom i kontakt med Rena Mälaren och sen var bollen i rullning. Ofantligt många timmar senare är verken nu äntligen redo att se dagens ljus.

 

Ariel – ”Part of your world”, är det första konstverket i serien ”Clean Street Art” och de kommande verken är inte bara skulpturer och konstverk, utan även symboler i sig själva.

 

– Ett fantastiskt projekt för att uppmärksamma problematiken som råder under havets yta. De finansiella bidrag vi nu får in som ett resultat av de sålda konstverken möjliggör för oss att fortsätta vårt arbete framåt för ett renare hav. Vi har redan plockat upp över 100 ton skrot från havets botten runt om i Stockholm och jag måste passa på att tacka alla frivilliga som hjälper oss helg efter helg, säger Fredrik Johansson grundare av Rena Mälaren.

 

Initiativet har för avsikt att inspirera och motivera oss alla till att värna om våra hav. Nya aktiviteter och konstverk är redan planerade och på väg, om än i en väldigt begränsad upplaga i andra stora städer runt om i världen. Läs mer om projektet och hur du kan bidra via https://www.herrnilsson.me.

 

 

Fredrik-diving-car-tyre_photographer_Oskar_Kihlborg
Fredrik-diving-car-tyre02_photographer_Oskar_Kihlborg
part-of-your-world-02-photographer_Pia_Gude
part-of-your-world-photographer_herr_Nilsson
part-of-your-world-wip-4_Photographer_Fru_Nilsson
part-of-your-world-wip-5_Photographer_Fru_Nilsson
part-of-your-world-wip-6_Photographer_Fru_Nilsson
part-of-your-world-foto-Pia-Gude-l
part-of-your-world-foto-Fru-Nilsson-s

 

 

Foto: Pia Gude/Fru Nilsson

 

 Publicerat:
Redaktionen

Relaterat
Det finns inga relaterade artiklar


NULL