silvana-fotbollslandslag-LS
Silvana Imam & Zara Larsson i tröjkampanj med fotbollslandslaget – för att inspirera och motivera kvinnor


 

 

Citat av Silvana Imam, Zara Larsson med flera pryder närmaste tiden matchtröjorna hos landslaget i fotboll, inför internationella kvinnodagen den 8:e mars. Spelarna byter ut sina namn och istället låter tweets med viktiga budskap ta plats på ryggen. Genom initiativet #IDittNamn vill spelarna inspirera och motivera andra kvinnor att ta plats – och att visa att allt är möjligt. Bakom initiativet står Svenska Fotbollförbundet och adidas. Niklas Bodell, kommunikationschef på SvFF säger i ett pressmeddelande:

 

“Initiativet handlar ytterst om att, tillsammans med landslaget, visa på den kraft som finns i en stark gemenskap, i vilket fotbollen och damlandslagets fantastiska framgångar är goda exempel. Vi hoppas också att det kan inspirera människor att tillsammans med andra stå upp för varandra och sig själva, oavsett vem man är eller var man kommer ifrån.”

 

 

Från 8:e mars kommer tröjan finnas att köpa i begränsad upplaga hos adidas återförsäljare för 749 kr, där 10 procent av intäkterna går till Alla är olika.

 

 

 

Silvana Imam postade skrev om initiativet via Instagram:

 Publicerat:
RedaktionenNULL