Hiphopbuss ska inspirera ungdomar att prata politik inför valet


 

Inför höstens stundande val till riksdag, landsting och kommun åker en “hiphopbuss” ut till ett flertal städer runt om i Sverige för att inspirera ungdomar att engagera sig i politiska frågor. Bakom initiativet står ABF, Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) som Sveriges ledande studieförbund (håller studiecirklar, kurser, föreläsningar samt kulturarrangemang),  tillsammans med Redline Recordings och syftar till få ungdomar att diskutera vikten av att göra sin röst hörd. Salla Salazar från Redline Recordings kommenterar samarbetet i ett pressmeddelande:

 

“Vi får hela tiden olika förfrågningar. Det finns många ungdomar som vill komma till vår studio och lära sig hur man jobbar med musik. Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda alla att komma hit. Därför åker vi istället ut på turné. Vi hoppas kunna skapa framtidstro hos dessa ungdomar genom musiken.”

 

 

Rodrigo Bernal, verksamhetsledare på ABF säger vidare:

 

“ABF och Redline delar samma värdegrund. Att belysa och motverka klassamhället. Vi gör det som ett studieförbund, Redline gör det genom musiken. Den här turnén handlar om att få unga, som står längst bort från makt och inflytande, att prata politik och om vikten av att göra sin röst hörd. Vilka är då bättre att ha med än Sveriges bästa inom hiphop?”

 

 

Klara datum för ABF x Redline Recordings hiphopbuss:

 

11 augusti Borås

12 augusti Kristianstad

13 augusti Ljungby

14 augusti Växjö

15 augusti Nyköping

26 augusti Linköping

27 augusti Halmstad

28 augusti Mellerud

29 augusti Kungälv

30 augusti Karlstad

 

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL