General Knas släpper legaliserings-anthem på internationella cannabisdagen


 

 

General Knas slog igenom i gruppen Svenska Akademien i början på 00-talet och har sedan dess släppt fem album i gruppkonstellation och ytterligare fem som soloartist. Många känner igen honom för låtar som ”12/12”, ”Som Bob Marley” och ”Hetare än lava” och samarbeten med artister som Cherrie, Syster Sol, Sizzla och Labyrint. Tidigare under 2018 kom Generalens senaste soloalbum “Reggaestrerad”. Under våren våren har General Knas varit ute på turné, med Partillo som DJ, för spelningar i Sverige, Danmark och Norge.

 

 

I samband med 4/20 (20:e april), allmänt känt som den internationella cannabisdagen, släpps nu låten “Legalideng” om såväl örten som kampen för legalisering. Låten gästas av några av Skandinaviens största artister och cannabisaktivister så som Raske Penge & Klumben (DK), Snövit, Rankz & Aki (SE) samt Nico D & Admiral P (NO) och innehåller både argument och kängor till politiker.

 

Låten släpps natten till lördag 20:e april på samtliga streamingtjänster och som video på Youtube.

 

 

 

Tidigare har General Knas delat åsikter och efterfrågat argument för (och emot) cannabisbruk i sociala medier:

 


Visa det här inlägget på Instagram

En liten bakgrund till det här inlägget. Härom dagen fick jag ett pm från en person på insta. Han skrev att jag var välkommen till X-stad på den kommande spelningen och att han gärna bjöd på en spliff. Jag skrev tillbaks ett positivt svar, såklart. Efter ett tag kom det till min vetskap att vederbörande bara är 14 år. Jag sökte upp han igen och tog ett snack om olämpligheten i att bruka cannabis om man är minderårig. Kommer bjuda in honom till min konsert, men utan att dela på en spliff. Men det hela gav mig en del att tänka på.. Eftersom det inte går att lita på information från myndigheter gällande cannabis har vi sett att det finns ett behov av en balanserad och trovärdig källa till information. Vi vill därför lansera en kampanj för ansvarsfullt cannabisbruk. Vi behöver er hjälp för att formulera denna hållning. Vad är ett ansvarsfullt cannabisbruk? Har listat några av mina idéer nedan. Vad har ni för synpunkter? Cannabis är för vuxna. Cannabis bör inte kombineras med droger. Ta gärna längre regelbundna uppehåll Det är du som ska röka spliffen, det är inte den som ska röka dig Om du har ett högt förbruk av THC tillför gärna extra CBD för dess mildrande effekter. Istället för att röka, testa vaporizer eller e-juice, eller att inta ätbar cannabis. Om du märker att ditt cannabisbruk är problematiskt. Snacka med någon. Bryt mönstret. Prova en övergångsperiod på cbd. Om möjligt. Stå upp för att du brukar cannabis. Åk inte fast.

Ett inlägg delat av General Knas (@generalsweden)Publicerat:
RedaktionenNULL