62b170dadc4101037e075fe2
1.Cuz uppträder live vid stor klimatstrejk i Stockholm


 

 

I februari 2020 deltog 1.Cuz i Friday For Futures klimatstrejk i Stockholm, där även Greta Thunberg fanns på plats för ett tal. Nu står det klart att rapparen återvänder för årets stora klimatstrejk som går av stapeln den 3 juni. Demonstrationen anordnas i samband med FN-toppmötet Stockholm+50 som markerar 50 år sedan den första globala miljökonferensen.

 

– Att få uppträda för klimatet är det minsta jag kan göra, ser fram emot att få göra det här igen med FFF & svenska folket, vi ses, säger 1.Cuz i ett pressmeddelande.

 

Protesten startar vid Odenplan klockan 13.00 och marscherar till Norrmalmstorg där protesten avslutas med ett scenprogram där 1.Cuz kommer att uppträda tillsammans med flera kända artister och talare. Demonstrationen kommer fokusera på att sätta press på världsledare som befinner sig i Stockholm under denna tid, och belysa rösterna från de mest utsatta områdena som ofta glöms bort. Ett stort antal FFF-aktivister från hela världen kommer att besöka Stockholm i samband med mötet för att delta och dela med sig av sina upplevelser.

 

– Stockholm+50 markerar 50 år av konferenser, prat och evigt blah blah blah. Klimatkrisen kommer inte att lösas förrän vi behandlar den som en kris och agerar på riktigt, och det strejkar vi för den 3 juni. Det är jätteroligt att 1.Cuz stöttar oss och kampen för klimaträttvisa, säger Esmeralda Sjögren, en av organisatörerna i FFF Stockholm.

 

Se bilder och klipp från 2020 års uppträdanden på Medborgarplatsen HÄR! Lyssna även in 1.Cuz senaste samarbete, som gjorts med ingen mindre än Ed Sheeran.

 

 

 

 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av ONE CUZ🇪🇺 (@1.cuz)

 

 

 

 

Foto: Pressbild

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL