1.Cuz försvarar sina texter i nytt SVT-inslag: “Jag är en verklighetsförfattare”


Är även aktuell med ny singel och kommande Stockholm-spelning.

 

 

Med en raketstart på karriären och debutalbum släppt i november månad är 1.Cuz alltjämt en av de hetaste rapparna i landet. Den senaste tiden har rapparen också fått uppmärksamhet av andra anledningar än musiken, då han bland annat hamnat i dispyt med TV4 efter ett minst sagt märkligt inslag om kriminella – något man senare fick gå ut och be om ursäkt för. Han har även fått sin senaste singel “Postnord” nedtagen från Spotify med motiveringen varumärkesintrång.

 

Samtidigt har 1.Cuz på många sätt blivit en talesperson för den svenska gangsterrappen. Nyligen medverkade han i SVT-programmet “Veckans brott” där han tillsammans med programledaren Camilla Kvartoft (på bilden ovan) pratar om sin musik och vad som ligger bakom den.

 

Under helgen ställdes han återigen mot väggen då han medverkade i ett annat SVT-program. “Mötet” är ett inslag där man låter två personer med helt olika åsikter mötas för att argumentera för sin sak. I det aktuella inslaget figurerar 1.Cuz i ett samtal med den socialdemokratiska lokalpolitikern Lars El Hayek, som kritiserar rapparens texter för att glorifiera våld och droger. Rapparen förklarar dock att han endast beskriver sin väg hit och sakerna han sett och varit med om.

 

“Jag beskriver en verklighet som folk inte vill prata om. Man är inte en gangster för det. Jag är en verklighetsförfattare”, säger han bland annat.

 

SE HELA SVT-INSLAGET HÄR! Vad tycker ni? Har 1.Cuz rätt eller fel?

 

I samma veva kommer nu nyheten att 1.Cuz gör en egen Stockholm-spelning. Den 8:e maj står han på det nya spelstället Fållan i Slakthusområdet. Köp biljetter via luger.se/1-cuz och lyssna även på nya singeln “Harry Potter” som släpptes i fredags, nedan.

 

 

 

 

 

 

Foto: SVT / Instagram (@1.cuz)

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL