Kingsizemagazine.se
Reebok brings basket back


Reebok Classic har inför 2013 och 2014 valt att tro på en comeback för 90-talets basketskor. Stjärnor som Jay-Z och Rihanna har hakat på trenden och satsningen ser ut att gå hem.

 

REEBOK KAMIKAZE II

 

Kamikaze II är en uppdaterad version av den oerhört framgångsrika föregångaren Kamikaze som släpptes 1994.

 

Basketlegenden Shawn Kemp är starkt förknippad med Kamikaze-modellen som även bärs av bland andra Jay-Z och Rihanna. Kuriosa: Svenska Sneakers’n’Stuff kommer under 2013 att släppa två specialdesignade versioner av Kamikaze II i limiterad upplaga.
REEBOK SHAQ ATTACK & SHAQNOSIS

 

Shaquille O’Neal var den första atleten någonsin att göra en signatursko med Reebok. 1992, repektive 1995, lanserade O’Neal och Reebok vad som kom att bli två av de mest ikoniska basketmodellerna genom  tiderna – Shaq Attack och Shaqnosis. 2013 är året för O’Neals och Shaq-modellernas comeback hos Reebok.  Först ut är Shaq Attack (april) och till FW13 släpps Shaqnosis.

 

Med Shaqnosis ville O’Neal skapa en sko som fick den mest framträdande killen på planen att stå ut ytterligare. En ”hate it or love it”-modell som Reebok välkomnade. Shaqnosis är en hållbar modell med optimal dämpning i både tå och häl.

 

REEBOK PUMP OMNI LITE & FURY

 

Reeboks revolutionerande och legendariska pumpteknologi utvecklades 1989 med hjälp av en cykelventil, en gummikudde från en blodtrycksmätare och en droppåse. Pumpteknologin gjorde det möjligt att för första gången göra skor som sitter som gjutna på både din vänstra och högra fot, olika tider på dygnet och i olika temperaturer. Genom att pumpa på knappen i skons plös fylls luftkuddar upp och skon sluter sig kring foten.

 

REEBOK QUESTION MID

 

Släpptes för första gången 1996 och har blivit en av Reeboks bäst säljande modeller genom tiderna och ett stående inslag på sneaker-topplistor världen över. Modellen är i princip synonym med basketspelaren Allen Iverson och namngavs efter honom (många ifrågasatte hans fysiska storlek innan han blev draftad till NBA där han kunde motbevisa alla som tvivlat). Den 25 maj kommer Reebok göra ett ”one time” släpp av den röd-vita orginalskon.

 

[pgallery id=”542238T0RL” /]Publicerat:
RedaktionenNULL