Skivrecension – Gonza-Ra & Arvid Lundquist “Livet På Faktura” (EP)


 

 

Det tar inte många minuter innan Gonza-Ra och Arvid Lundquist visar varför denna duo är en bra idé. För det är något visst med hur de lutar sig mot förtroendet på sin förmåga och låter självförtroendet gå fram som en ångvält. Driv, humor och nästan oändligt många ordlekar tar sedan plats på EP:n. Produktionen speglar tidens tempo med poppande, wobblande och taktfasta beats som oftast håller mig sysselsatt. Precis som ”Över Er!” antyder är de laddade på livet och alla former av ursäkter undanbedes medan de sticker ut hakan. Att inte rätta sig i ledet och våga tänka stort är viktigt och visst, det finns en viss självbevarelsedrift i deras lära men jag hakar på. För vem vill stöpas i samhällets tradiga mallar? Vem vill inte slippa realitet, förnuft och Jante en stund?

 

Med en melodisk och leklysten rap arbetar de tillsammans i en självklar symbios men det jag uppskattar mest är hur de undermedvetet bryter igenom, ställer frågor och driver med vår självbild. Dessutom drar de gång på gång med sig mina axlar och fungerar som en sorts transfer till ökat självförtroende. I alla fall ett tillfälligt sådant.

 

 

Bästa låt: “Över Er”

Bästa produktion: “Sedvanor”

Intressant text: “Försöker få det gjort/Jag svär, jag sitter på nått stort/ Vill du låna mina texter, skaffa lånekort/Reppar Lindingö så jag kommer också från en ort/ Äkta känner äkta de e reglerna i våran bok/…” – “Sedvanor”

 

 

betyg_4

 

// Mia Andersson
 Publicerat:
RedaktionenNULL