5f2d30fa05d9010e180815f2
Recension – Antone Mecca “The Natural Selection” (EP)


 

 

När Antone Mecca släppte ”The Rusty Meccanism” i fjol, var mitt största och kanske enda problem valet av beats. I min slutledning skrev jag att jag skulle vilja se Antone jobba med beats han bokstavligen behövde brotta ner. Det verkar som att han har tagit det till sig. På singeln tillika titelspåret ”Natural Selection”, som släpptes i somras, öppnas första versen med (typ) följande rader:

 

”Yo I believe you wanted me to wrestle down the beats / I’m about to fuckin’ slam this down in the pavement”

 

Det är ord som inte bara ger svar på tal utan bombarderas ut med en sådan hunger och beslutsamhet att man får gåshud. Det är precis så här jag tycker att Antone Mecca ska låta. Och detta gäller inte bara denna låt, utan majoriteten av den åttaspåriga EP:n. Precis som efterfrågat är beatsen betydligt bättre, där det smutsiga och råa finns kvar medan det allt för stökiga har slipats bort. Den något trubbiga produktionen har förfinats och ersatts av lysande samplingar med rejäla throwback-vibbar. ”Easy Come, Easy Go” låter som något Bad Boy Records kunnat slänga ut på 90-talet, där gästande Joey Six påminner om en ung Jay-Z. Ett annat exempel är andra singeln ”Over and Over” där Ays’N’Beez (Blezz & Affix) bidrar med en välkommen injektion vad gäller framtoning och rapstil.

 

 

Blezz, som även är aktuell med veteranen Edo. G, har tillsammans med övriga Rusty Label-producenter steppat upp rejält. Bortsett från svåra ”Blunt Trauma pt. 2” känns det som att man verkligen har hittat rätt. Även om det fanns en charm i det inrökta soundet på ”The Rusty Meccanism”, kommer Meccas rap mer till sin rätt här, vare sig det är på hårda och fartfyllda ”Money” eller tillbakalutade ”Coolin’”. Jag tycker dock att det textmässiga innehållet är något svagare och en del trött sexism känns onödig. Men allt som allt är ”Natural Selection” en oerhört stark språngbräda inför nästa fullängdare och jag både tror och hoppas att Antone Mecca kan få allt att klaffa.

 

 

 

betyg 3,5

//Malkolm Landréus

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL