ty-dolla-stockholm-2-S
Konsertrecension – Ty Dolla $ign live på Debaser Medis i Stockholm


 

 

Personligen har jag tolkat Ty Dolla $ign som en utomordentlig artist med en catchig sångröst och en stark känsla för låtskrivande. Dessa egenskaper följde dessvärre inte helt och hållet med inledningsvis denna måndagskväll. Det var visserligen en bra stämning, mycket tack vare Krept & Konan och deras DJ’s öppningsset. När Ty Dolla $ign väl tar sig an scenen så ser vi inte alls det ovannämnda ifrån Los Angeles-artisten utan det blir mer likt en vanlig måndagskväll på klubben. Han går runt på scen sjungandes i en mikrofon som knappt ger ifrån sig något ljud samtidigt som han totalt blev överröstad av bakgrundsmusiken. Ironiskt nog hade de bestämt sig för att ha mer playback på de första låtarna vilket förvärrade scenariot en hel del. Låtar som “Familiar” och “Stand For “försvann nästan helt och hållet, och ibland var det svårt att ens höra playbacken ordentligt.

 

Lyckligtvis var detta inte bilden för hela spelningen utan strax innan spelningens mitt så hittade Dolla $ign och ljudteknikerna tillbaka till det som gjorde att han hamnade på scenen från början. Playback minskades rejält samtidigt som rösten kom fram mer och mer, och i med detta blev spelningen mycket mer likt förväntan och det var i lagom tid till låtarna “Irie” och “Toot It and Boot It”. Därifrån tar spelningen en helt ny vändning och vi får ta del av den Dolla $ign som vi ivrigt hade väntat hela våren på! Värt att nämna är också att låtvalet som Dolla $ign hade gjort inför spelningen var väldigt bra där han inkluderade var stora klubb-hits som “Boom” och “Lean On” med Major Lazer samt “Don’t Tell Em” med Jeremih.

 

 

Bästa låt: “Or Nah”, som är nära slutet på spelningen. Ty visar här verkligen sångrösten, den som Kanye West och Wiz Khalifa efterfrågat på sina refränger.

 

Publiken: Det var packat på Debaser Medis och trenden av en energisk och entusiastisk publik fortsätter! Detta var väldigt synligt när Ty körde “Blasé” mot slutet av spelningen och hela våningen studsade upp och ner i takt till basen.

 

Detta minns vi: Ty plockade fram en bas och körde live för publiken. Tråkigt nog var den alltför hög vilket resulterade i att upplevelsen blev mindre njutbar.

 

 

// Artin Hojat

 

 

Foto: Melika Zakariae

 

 

 

Se videoklipp från spelningen på @kingsizemag Instagram:

 

Allsång på #debasermedis med @tydollasign #tydollasign #stockholm #live

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

Så här avslutades kvällen med @tydollasign på #debasermedis #tydollasign #stockholm #live

Ett filmklipp publicerat av Kingsize Magazine (@kingsizemag)

 

 

 

DSC_9086
DSC_9100
DSC_9127
DSC_9218
DSC_9250
DSC_9251
DSC_9281
DSC_9282
DSC_9300
DSC_9311

 

 Publicerat:
RedaktionenNULL